Perencompote met vijgen en sinaasappel
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegan
Dessert


Ingrediënten voor 4 Porties
4 Porties
- 50 g blonde kandijsuiker
- 6 gedroogde vijgen
- 4 peren type Williams of Durondeau
- 2 sinaasappels
- vanillestokje
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S1994122700151720000
S2017082304174280000
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min
- Schil 1 sinaasappel zodat je een lange, dunne sliert overhoudt. Zet opzij.
- Pers het sap uit de 2 sinaasappels en giet het in een grote steelpan. Voeg de suiker toe, het gespleten en geschraapte halve vanillestokje, de specerijenmix voor speculaas, de in stukjes gesneden vijgen en tenslotte de geschilde en in blokjes gesneden peren. Breng zachtjes aan de kook en laat ongeveer 10 min sudderen zonder deksel.
- Snijd ondertussen een stukje van de sinaasappelschil in fijne reepjes.
- Controleer de gaarheid van de peren : Laat ze nog verder koken met het deksel op de pan indien ze nog niet zacht zijn.
- Voeg de reepjes sinaasappelschil bij de gare peren, meng en neem van het vuur.
- Serveer lauw met een bol vanille-ijs of op kamertemperatuur met Griekse yoghurt.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 435; energie (kCal): 103; vetten (g): 0,3; verzadigde vetten (g): 0,1; koolhydraten (g): 22,9; suikers (g): 22,1; vezels (g): 2,8; eiwitten (g): 0,9; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 269,04
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Overig
Zomer
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S1994122700151720000
S2017082304174280000