Recept zoekresultatenPeperkoektoast met foie gras en mango
Delhaize logo
  • Peperkoektoast met foie gras en mango
    D

Peperkoektoast met foie gras en mango

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Eindejaar
Hapjes
Peperkoektoast met foie gras en mangoD

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 200 g eendenlever
  • 1/2 mango
  • 200 g peperkoek Averbode
  • 20 g boter
  • 1 el zwarte sesamzaadjes
  • 12 blaadjes bladpeterselie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Ganzenlever | Blok
    80 gr
    149,88 €/kg
    €11,99
    F2009080700279710000
  • Koek | Honing
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    2de tegen -80%
    240 gr
    10,38 €/kg
    €2,49
    S1981030600047380000
  • Boter | Gezouten
    200 gr
    23,45 €/kg
    €4,69
    F2021080600085270000
  • Sesamzaad | Geroosterde
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    95 gr
    42,00 €/kg
    €3,99
    S2018122600142960000
  • Bladpeterselie Verpakt
    100 gr
    14,90 €/kg
    €1,49
    F2019013100030620000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min.

    1. Snijd de peperkoek in 12 fijne sneetjes en snijd er met een uitsteekring rondjes van 6 cm diameter uit. Beboter ze lichtjes en bak ze goudbruin in een braadpan. Laat ze op een rooster afkoelen.
    2. Mix het vruchtvlees van de mango met een staafmixer en giet deze puree in een spuitzak.
    3. Snijd de foie gras in sneetjes en leg ze op de toastjes. Spuit er een toefje mangopuree op, bestrooi met sesamzaadjes en werk af met peterselie. Dien meteen op.

    Kooktip

    Hoe snijd je perfecte sneetjes foie gras? Zorg ervoor dat de blok heel koud is en spoel telkens het lemmet van het mes onder de warmwaterkraan voor je een volgend sneetje snijdt.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1369; energie (kCal): 328; vetten (g): 21; verzadigde vetten (g): 8,6; koolhydraten (g): 30,1; suikers (g): 18,3; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 4,3; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 155,24
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Eindejaar
    Hapjes
    • Peperkoektoast met foie gras en mango
      D

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Ganzenlever | Blok
    80 gr
    149,88 €/kg
    €11,99
    F2009080700279710000
  • Koek | Honing
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    2de tegen -80%
    240 gr
    10,38 €/kg
    €2,49
    S1981030600047380000
  • Boter | Gezouten
    200 gr
    23,45 €/kg
    €4,69
    F2021080600085270000
  • Sesamzaad | Geroosterde
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    95 gr
    42,00 €/kg
    €3,99
    S2018122600142960000
  • Bladpeterselie Verpakt
    100 gr
    14,90 €/kg
    €1,49
    F2019013100030620000