Recept zoekresultatenPaté met pistachenoten en abrikozen
Recept zoekresultatenPaté met pistachenoten en abrikozen
Delhaize logo
  • Paté met pistachenoten en abrikozen
    Nutri-Score C

Paté met pistachenoten en abrikozen

Paté met pistachenoten en abrikozenC
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
15 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 400 g varkens- en kalfsgehakt zonder kruiden
  • 400 g kalfslever
  • 350 g varkenswangen
  • 350 g vers spek in sneetjes
  • 30 g gedopte pistachenoten
  • 120 g gedroogde abrikozen
  • 2 dl cognac
  • 6 takjes tijm
  • 1 feuille laurier
  • 1 zakje kruiden « Meat » Delhaize
  • peper en zout
  • 2 eieren
  • 400 g varkens- en kalfsgehakt zonder kruiden
  • 400 g kalfslever
  • 350 g varkenswangen
  • 350 g vers spek in sneetjes
  • 30 g gedopte pistachenoten
  • 120 g gedroogde abrikozen
  • 2 dl cognac
  • 6 takjes tijm
  • 1 feuille laurier
  • 1 zakje kruiden « Meat » Delhaize
  • peper en zout
  • 2 eieren

Begin met koken

: 20 min. + 1u15 kooktijd (+ 12 u koeltijd)
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de varkenswangetjes, de kalfslever en 150 g spek in stukken. Mix ze in de hakmolen fijn met het gehakt, de eieren, de cognac en het zakje kruiden. Giet de bereiding in een grote kom, voeg 4 fijngehakte takjes tijm toe en breng verder op smaak. Meng krachtig met de hele pistachenoten en 80 g abrikozen in stukjes.
  2. 2
    Leg het laurierblaadje op de bodem van een terrine of een cakevorm van 1,5 l. Schik 2 sneetjes spek op de bodem en tegen de 2 kleine kanten van de bakvorm. Druk de bereiding aan in de terrine en bedek ze met de resterende sneetjes spek.
  3. 3
    Leg de terrine in een grote schaal, schuif in de oven en vul de schaal tot 2/3e met warm water. Bak 1u15 in de oven. Laat de paté lauw worden, ontvorm hem en laat hem volledig afkoelen. Laat 12 u in de koelkast rusten.
  4. 4
    Werk de paté af met abrikozen en takjes tijm. Snijd hem in plakjes en serveer hem als voorgerecht, met een slaatje, uien en augurken op azijn, mosterd ...
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de varkenswangetjes, de kalfslever en 150 g spek in stukken. Mix ze in de hakmolen fijn met het gehakt, de eieren, de cognac en het zakje kruiden. Giet de bereiding in een grote kom, voeg 4 fijngehakte takjes tijm toe en breng verder op smaak. Meng krachtig met de hele pistachenoten en 80 g abrikozen in stukjes.
  2. 2
    Leg het laurierblaadje op de bodem van een terrine of een cakevorm van 1,5 l. Schik 2 sneetjes spek op de bodem en tegen de 2 kleine kanten van de bakvorm. Druk de bereiding aan in de terrine en bedek ze met de resterende sneetjes spek.
  3. 3
    Leg de terrine in een grote schaal, schuif in de oven en vul de schaal tot 2/3e met warm water. Bak 1u15 in de oven. Laat de paté lauw worden, ontvorm hem en laat hem volledig afkoelen. Laat 12 u in de koelkast rusten.
  4. 4
    Werk de paté af met abrikozen en takjes tijm. Snijd hem in plakjes en serveer hem als voorgerecht, met een slaatje, uien en augurken op azijn, mosterd ...

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 795; energie (kCal): 191; vetten (g): 9,8; verzadigde vetten (g): 3,3; koolhydraten (g): 4,6; suikers (g): 2,8; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 14,8; zout (g): 1,2. Energie (kcal/portie): 255,75
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Voorgerecht

Ingrediënten voor 15 personen

Toon:

  • Delhaize Gehakt | Kalfs | Gekruid
    +/- 279 gr

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Delhaize Lever | Kalf
    3 × +/- 170 gr
    +/-€
    4
    50
  • Iberiq Filet pur | Iberico
    2 × +/- 300 gr
    +/-€
    10
    80
  • Delhaize Ontbijtspek | Maxi pack
    350 gr
    5
    95
  • Delhaize Pistachenoten | Bio
    200 gr
    Bio
      7
      39
    • Delhaize Abrikozen
      250 gr
      3
      49
    • Delhaize Cognac | VS | 40% Alc | 20cl
      20 cl
      9
      49
    • Santa Maria Kruiden | Tijm
      15 gr
      -10% voor 3
      2
      75
    • Santa Maria Kruiden | Laurierblaadjes
      4 gr
      -10% voor 3
      2
      15
    • Delhaize Mais | Notenmix
      200 gr
      • Kleine Leeuw, kleine prijs
      2
      59
    • Reeds in je keuken

    • Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
      35 gr
      -10% voor 3
      4
      29
    • Delhaize Eieren | Bruine | Medium
      4 st
      1
      99

    Totaal:

    +/-€68,91

    Deze recepten kan je ook leuk vinden