Pastasalade met haring en raketsla
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
3 op 5Brunch,Vis - minder dan 3€
Lunch
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 400 g haring in azijn (uitgelekt gewicht)
- 300 g diepgevroren gemengde groenten (erwten, wortelen, maïs, sperziebonen)
- 250 g farfalle
- 2 eetlepels mayonaise
- 125 g Bulgaarse yoghurt's natuur
- enkele takjes bieslook
- 50 g raketsla
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020072900064130000
S1994072500272040000
S2018070200079720000
F2021022400077520000
Laad nog 2 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min.
- Doe de diepgevroren groenten in een kookpot met een ruime hoeveelheid kokend water. Voeg, na het hernemen van het kookpunt, de pasta toe en laat alles 11 min. koken (zie verpakking). Giet af en spoel goed onder koud stromend water.
- Meng de yoghurt met de mayonaise en de gehakte bieslook. Kruid met peper en zout.
- Laat de haringen uitlekken en snij ze dan in grote blokjes.
- Doe de pasta met de groenten in een grote kom. Voeg de grofgehakte raketsla en de saus toe. Meng goed.
- Schep de salade in een serveerschaal en leg er de haringblokjes bovenop. Serveer koel.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 587; energie (kCal): 140; vetten (g): 5,6; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 15,8; suikers (g): 1,7; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 6,1; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 493,08
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Brunch,Vis - minder dan 3€
Diner
Lunch
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020072900064130000
S1994072500272040000
S2018070200079720000
F2021022400077520000
Laad nog 2 producten