Pasta op Hongaarse wijze
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
5 op 5Vlees - minder dan 3€
Hoofdgerecht


Ingrediënten voor 4 Porties
4 Porties
- 40 cl lichte room
- 3 eetlepels gehakte dragon
- 350 g penne (of andere korte deegwaren)
- 1 koffielepel pikant paprikapoeder
- zout
- 200 g blokjes gerookt spek
- 1 rode paprika
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1993070600145100000
S2021021000507910000
F2017100500008980000
F2020032400055570000
Reeds in je keuken
S2003071600019680000
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min.
- Laat de pasta “al dente” gaarkoken.
- Laat ondertussen de spekblokjes zachtjes bakken in een antikleefpan zonder toevoeging van vetstoffen. Snij de paprika('s) in kleine blokjes, doe ze bij het spek en laat alles op hoog vuur goudbruin bakken. Bestrooi met het paprikapoeder, roer 30 sec., voeg dan de room en de dragon toe. Laat 2 min. sudderen en breng op smaak met peper en zout.
- Serveer warm met de uitgelekte pasta.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 577; energie (kCal): 137; vetten (g): 4,1; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 18,2; suikers (g): 2,1; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 6,5; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 570,06
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Vlees - minder dan 3€
Diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1993070600145100000
S2021021000507910000
F2017100500008980000
F2020032400055570000
Reeds in je keuken
S2003071600019680000