Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

GRATIS COLLECT deze week 🛒🚗Geniet van gratis collect met de code EOYCOLLECT!> Profiteer ervan! <

Delhaize logo
  • Pashka
    D

Pashka

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

Score

1 op 5
Vegetarisch
Pasen,Kids
Dessert
PashkaD

Ingrediënten voor 10 Porties

10 Porties
  • 1 kg kwark
  • 300 g zachte boter
  • 500 g poedersuiker
  • 2 eigelen
  • 100 g schil van gekonfijte sinaasappelen (+ als versiering)
  • 1/2 kl zeste van een biocitroen
  • 1/4 kl vanille-essence

Ingrediënten voor 10 personen

Toon:

Yohurt | Natuur | Eco | Bio

Pur Natur

Yohurt | Natuur | Eco | Bio

1 kg

Bio

€3,49

Melkerijboter

Delhaize

Melkerijboter

2 × 250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€4,10

Bloemsuiker

Tienen-Tirlemont

Bloemsuiker

2 × 250 gr

€1,58

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,19

Gekonfijte Sinaasrepels

Delhaize

Gekonfijte Sinaasrepels

125 gr

€3,45

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Aroma | Vanille

Vahiné

Aroma | Vanille

20 cl

€4,09

Totaal:
€19,59

Begin met koken

Bereidingstijd: 40 min.

  1. Giet de avond tevoren de kwark in een neteldoek. Knoop dicht en leg de kwark boven de gootsteen om uit te druipen.
  2. Giet de uitgelekte kwark in een kom en klop tot je een crème bekomt. Klop de boter en de suiker tot ze smeuïg zijn. Meng de 2 bereidingen en voeg de eigelen, de gekonfijte en in stukjes gesneden sinaasappelschil, de citroenzeste en de vanilleessence toe en meng goed.
  3. Spoel de neteldoek waarin je de kwark liet uitdruipen uit en maak er een bol van 17 cm diameter van. Giet de pashka er in en vouw de neteldoek dicht. Leg op een bord, plaats er een gewicht op en laat 1 nacht rusten op een koele plaats.
  4. Ontvorm op een schotel en versier met de gekonfijte stukjes sinaasappelschil.

Kooktip

Bereid dit gerecht 2 dagen van tevoren.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1168; energie (kCal): 281; vetten (g): 15,7; verzadigde vetten (g): 9,9; koolhydraten (g): 31,5; suikers (g): 30,8; vezels (g): 0,2; eiwitten (g): 4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 544,86
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieD
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1168; energie (kCal): 281; vetten (g): 15,7; verzadigde vetten (g): 9,9; koolhydraten (g): 31,5; suikers (g): 30,8; vezels (g): 0,2; eiwitten (g): 4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 544,86
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Pasen,Kids
Overig
Dessert
  • Pashka
    D

Ingrediënten voor 10 personen

Toon:

Yohurt | Natuur | Eco | Bio

Pur Natur

Yohurt | Natuur | Eco | Bio

1 kg

Bio

€3,49

Melkerijboter

Delhaize

Melkerijboter

2 × 250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€4,10

Bloemsuiker

Tienen-Tirlemont

Bloemsuiker

2 × 250 gr

€1,58

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,19

Gekonfijte Sinaasrepels

Delhaize

Gekonfijte Sinaasrepels

125 gr

€3,45

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Aroma | Vanille

Vahiné

Aroma | Vanille

20 cl

€4,09

Totaal:
€19,59