Pashka
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
30-60 min.Budget
€Score
1 op 5

Ingrediënten voor 10 Porties
- 1 kg kwark
- 300 g zachte boter
- 500 g poedersuiker
- 2 eigelen
- 100 g schil van gekonfijte sinaasappelen (+ als versiering)
- 1/2 kl zeste van een biocitroen
- 1/4 kl vanille-essence
Ingrediënten voor 10 personen
Toon:

Pur Natur
Yohurt | Natuur | Eco | Bio
1 kg

€3,49

Delhaize
Melkerijboter
2 × 250 gr

€4,10

Tienen-Tirlemont
Bloemsuiker
2 × 250 gr
€1,58

Delhaize
Eieren | Medium | Vrije uitloop
6 st

€2,19

Delhaize
Gekonfijte Sinaasrepels
125 gr
€3,45

Delhaize
Citroen | 1 st
1 st
€0,69

Vahiné
Aroma | Vanille
20 cl
€4,09
Totaal:
€19,59
Begin met koken
Bereidingstijd: 40 min.
- Giet de avond tevoren de kwark in een neteldoek. Knoop dicht en leg de kwark boven de gootsteen om uit te druipen.
- Giet de uitgelekte kwark in een kom en klop tot je een crème bekomt. Klop de boter en de suiker tot ze smeuïg zijn. Meng de 2 bereidingen en voeg de eigelen, de gekonfijte en in stukjes gesneden sinaasappelschil, de citroenzeste en de vanilleessence toe en meng goed.
- Spoel de neteldoek waarin je de kwark liet uitdruipen uit en maak er een bol van 17 cm diameter van. Giet de pashka er in en vouw de neteldoek dicht. Leg op een bord, plaats er een gewicht op en laat 1 nacht rusten op een koele plaats.
- Ontvorm op een schotel en versier met de gekonfijte stukjes sinaasappelschil.
Kooktip
Bereid dit gerecht 2 dagen van tevoren.
Nutritionele informatie
Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Ingrediënten voor 10 personen
Toon:

Pur Natur
Yohurt | Natuur | Eco | Bio
1 kg

€3,49

Delhaize
Melkerijboter
2 × 250 gr

€4,10

Tienen-Tirlemont
Bloemsuiker
2 × 250 gr
€1,58

Delhaize
Eieren | Medium | Vrije uitloop
6 st

€2,19

Delhaize
Gekonfijte Sinaasrepels
125 gr
€3,45

Delhaize
Citroen | 1 st
1 st
€0,69

Vahiné
Aroma | Vanille
20 cl
€4,09