Delhaize logo
  • Pashka
    Nutri-Score D

Pashka

PashkaD
Gemiddeld
30-60 min.
1/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
10 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 1 kg kwark
  • 300 g zachte boter
  • 500 g poedersuiker
  • 2 eigelen
  • 100 g schil van gekonfijte sinaasappelen (+ als versiering)
  • 1/2 kl zeste van een biocitroen
  • 1/4 kl vanille-essence
  • 1 kg kwark
  • 300 g zachte boter
  • 500 g poedersuiker
  • 2 eigelen
  • 100 g schil van gekonfijte sinaasappelen (+ als versiering)
  • 1/2 kl zeste van een biocitroen
  • 1/4 kl vanille-essence

Begin met koken

: 40 min.
  1. 1
    Giet de avond tevoren de kwark in een neteldoek. Knoop dicht en leg de kwark boven de gootsteen om uit te druipen.
  2. 2
    Giet de uitgelekte kwark in een kom en klop tot je een crème bekomt. Klop de boter en de suiker tot ze smeuïg zijn. Meng de 2 bereidingen en voeg de eigelen, de gekonfijte en in stukjes gesneden sinaasappelschil, de citroenzeste en de vanilleessence toe en meng goed.
  3. 3
    Spoel de neteldoek waarin je de kwark liet uitdruipen uit en maak er een bol van 17 cm diameter van. Giet de pashka er in en vouw de neteldoek dicht. Leg op een bord, plaats er een gewicht op en laat 1 nacht rusten op een koele plaats.
  4. 4
    Ontvorm op een schotel en versier met de gekonfijte stukjes sinaasappelschil.
  1. 1
    Giet de avond tevoren de kwark in een neteldoek. Knoop dicht en leg de kwark boven de gootsteen om uit te druipen.
  2. 2
    Giet de uitgelekte kwark in een kom en klop tot je een crème bekomt. Klop de boter en de suiker tot ze smeuïg zijn. Meng de 2 bereidingen en voeg de eigelen, de gekonfijte en in stukjes gesneden sinaasappelschil, de citroenzeste en de vanilleessence toe en meng goed.
  3. 3
    Spoel de neteldoek waarin je de kwark liet uitdruipen uit en maak er een bol van 17 cm diameter van. Giet de pashka er in en vouw de neteldoek dicht. Leg op een bord, plaats er een gewicht op en laat 1 nacht rusten op een koele plaats.
  4. 4
    Ontvorm op een schotel en versier met de gekonfijte stukjes sinaasappelschil.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1168; energie (kCal): 281; vetten (g): 15,7; verzadigde vetten (g): 9,9; koolhydraten (g): 31,5; suikers (g): 30,8; vezels (g): 0,2; eiwitten (g): 4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 544,86
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Pasen,Kids
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 10 personen

Toon:

  • Delhaize Yoghurt | Vol | Bio
    1 l
    Bio
      2
      35
    • Delhaize Melkerijboter
      2 × 250 gr
      • Kleine Leeuw, kleine prijs
      2
      15
    • Tienen-Tirlemont Bloemsuiker
      2 × 250 gr
      0
      89
    • Delhaize Eieren | Bruine | Medium
      4 st
      1
      99
    • Delhaize Gekonfijte Sinaasrepels
      125 gr
      3
      49
    • Delhaize Citroen | 1 st
      1 st
      0
      69
    • Vahiné Aroma | Vanille
      20 cl
      3
      99

    Totaal:

    €18,59

    Deze recepten kan je ook leuk vinden