Pappardelle met tonijn
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
4 op 5Moederdag,Picknick
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 1 bosje basilicum
- 1 mespunt cayennepeper
- 1 el kappertjes
- 1 scheutje olijfolie
- 1 pakje pappardelle
- 1 stuk Parmezaanse kaas
- 1 teentje knoflook
- 1 potje tomatensaus (Delhaize bio)
- 1 blikje tonijn in olie
- 1 ui
- 2 eetlepels zongedroogde tomaten, grof gehakt
- zout
- 2 eetlepels zwarte olijven
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2013030500385500000
F1986053100315100000
S2014080600127110000
S2010083000117250000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
- Kook de pasta beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Pel en snipper de ui en het teentje knoflook.
- Neem een grote pan en stoof de ui en de knoflook aan in een scheutje olijfolie.
- Voeg de tomatensaus toe. Breng op smaak met wat zout en chilipoeder. Laat 10 minuten sudderen op een laag vuurtje.
- Giet de olie van de tonijn af, verdeel de tonijn in stukken en voeg bij de saus.
- Spoel de kappertjes af en voeg ze samen met de olijven bij de saus. Roer alles voorzichtig om en laat even doorwarmen.
- Houd 2 eetlepels van het kookwater apart en giet de beetgare pasta af in een vergiet.
- Voeg de uitgelekte pasta meteen bij de saus in de pan en roer er het resterende kookwater door. Meng alles voorzichtig door elkaar.
- Rasp de Parmezaanse kaas. Werk af met de zongedroogde tomaten, de geraspte Parmezaanse kaas en de verse basilicum.
- Serveer in de voorverwarmde borden.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 405; energie (kCal): 96; vetten (g): 2,5; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 12,8; suikers (g): 1,6; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 5,9; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 368,83
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Moederdag,Picknick
Diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2013030500385500000
F1986053100315100000
S2014080600127110000
S2010083000117250000
Laad nog 4 producten