Papillot met peer en bruine rum
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Eindejaar,Vaderdag
Dessert


Ingrediënten voor 4 Porties
4 Porties
- 1 dl bruine rum
- 4 Doyennéperen
- 1 snufje kaneel
- 4 speculaasjes Delhaize bio Fairtrade
- 4 bollen vanille-ijs
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2009123100258290000
S2015011600013450000
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Spoel de peer en snijd in 4 gelijke partjes, verwijder het klokhuis. Neem een grote tas en vul met een vel bakpapier. Schik de partjes peer in de tas, overgiet met de rum en bestuif met de kaneel. Zet de papillot in de oven en bak gaar gedurende 15 min.
- Haal de papillot uit de oven, serveer met een bolletje vanille-ijs en verkruimel de speculaasjes erover.
Kooktip
Open de papillot niet tot je tafelgenoten raden wat erin zit. Verleid hen met de heerlijke geuren van je creatie …
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 582; energie (kCal): 139; vetten (g): 4,2; verzadigde vetten (g): 2,4; koolhydraten (g): 15,9; suikers (g): 13; vezels (g): 2; eiwitten (g): 1,3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 313,86
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Eindejaar,Vaderdag
Overig
Zomer,Herfst
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2009123100258290000
S2015011600013450000