Recept zoekresultatenPapillot met peer en bruine rum
Delhaize logo
  • Papillot met peer en bruine rum
    B

Papillot met peer en bruine rum

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Eindejaar,Vaderdag
Dessert
Papillot met peer en bruine rumB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 dl bruine rum
  • 4 Doyennéperen
  • 1 snufje kaneel
  • 4 speculaasjes Delhaize bio Fairtrade
  • 4 bollen vanille-ijs

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • 20 cl
    24,75 €/l
    €4,95
    S2009123100258290000
  • Kruiden | Kaneel | Gemalen
    45 gr
    26,44 €/kg
    €1,19
    S2015011600013450000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Spoel de peer en snijd in 4 gelijke partjes, verwijder het klokhuis. Neem een grote tas en vul met een vel bakpapier. Schik de partjes peer in de tas, overgiet met de rum en bestuif met de kaneel. Zet de papillot in de oven en bak gaar gedurende 15 min.
    3. Haal de papillot uit de oven, serveer met een bolletje vanille-ijs en verkruimel de speculaasjes erover.

    Kooktip

    Open de papillot niet tot je tafelgenoten raden wat erin zit. Verleid hen met de heerlijke geuren van je creatie …

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 582; energie (kCal): 139; vetten (g): 4,2; verzadigde vetten (g): 2,4; koolhydraten (g): 15,9; suikers (g): 13; vezels (g): 2; eiwitten (g): 1,3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 313,86
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Eindejaar,Vaderdag
    Overig
    Zomer,Herfst
    Dessert
    • Papillot met peer en bruine rum
      B

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • 20 cl
    24,75 €/l
    €4,95
    S2009123100258290000
  • Kruiden | Kaneel | Gemalen
    45 gr
    26,44 €/kg
    €1,19
    S2015011600013450000