Pannetje van appels met geitenkaas, spekblokjes en honing
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
5 op 5Gluten vrij
Kids
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 4 afgestreken eetlepels honing
- 3 Jonagold appels
- 4 crottins de Chavignol
- 100 g gerookte, kleine spekblokjes
- 1 noot boter
- tijm
- peper
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2001053100094450000
F2017071900003540000
F2021022500077570000
Reeds in je keuken
F1981081800104400000
Laad nog 1 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 25 min.
- Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
- Schil de appels, snij ze in 4, verwijder het klokhuis en snij de partjes in kleine plakjes. Smeer kleine, individuele ovenschaaltjes lichtjes in met boter en verdeel er de appelplakjes over.
- Snij de kaasjes horizontaal doormidden en leg ze, met de gesneden kant naar onder, op de appels. Bestrooi met de spekblokjes en tijm, kruid met peper, lepel er de honing over. Laat in de oven lichtbruin bakken gedurende 15 min.
- Serveer warm met brood en een salade.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 680; energie (kCal): 163; vetten (g): 9,5; verzadigde vetten (g): 5,8; koolhydraten (g): 12,1; suikers (g): 10,9; vezels (g): ; eiwitten (g): 7,3; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 296,33
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Gluten vrij
Kids
Diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2001053100094450000
F2017071900003540000
F2021022500077570000
Reeds in je keuken
F1981081800104400000
Laad nog 1 producten