Recept zoekresultatenPannacotta met chocolade en bosbessen
Delhaize logo
  • Pannacotta met chocolade en bosbessen
    D

Pannacotta met chocolade en bosbessen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegan
Kids,Romantisch diner
Dessert
Pannacotta met chocolade en bosbessenD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 50 cl sojamelk
  • 100 g pure chocolade met minimum 70% chocolade
  • 2 g agar-agar in poedervorm
  • 200 g diepgevroren wilde bosbessen

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Agar-Agar | Plantaardig geleermiddel

Vahiné

Agar-Agar | Plantaardig geleermiddel

8 gr

€5,35

Blauwe bessen | Schaal

Delhaize

Blauwe bessen | Schaal

2 × 150 gr

€7,18

Reeds in je keuken

Alpro | Soja | Cuisine

Alpro

Alpro | Soja | Cuisine

2 x 25 cl

€4,78

Chocolade | Puur | 80% | Bio | Fairtrade

Chocolates From Heaven

Chocolade | Puur | 80% | Bio | Fairtrade

100 gr

Bio

€2,65

Totaal:
€12,53

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min.

  1. Haal de bosbessen uit de diepvriezer en leg ze op een groot plat bord.
  2. Verwarm de sojamelk op een matig vuur. Breek de chocolade in stukken. Als de sojamelk heel warm is, haal je de pot van het vuur en doe je er de chocolade bij. Dek af en laat 8 minuten smelten. Daarna roer je de bereiding om de chocolade goed te mengen. Zet de pot terug op het vuur en breng aan de kook. Voeg de agar-agar toe en laat nog 2 minuten koken terwijl je roert. Giet de pannacotta in vier vormen. Laat afkoelen op kamertemperatuur, bedek met folie en zet 1 uur in de koelkast of totdat je het opdient.
  3. Ontvorm de pannacotta's op een bord en verdeel de bosbessen erover.

Kooktip

Voor een ideale gelatineertextuur van agar-agar moet je telkens 50 cl vloeistof rekenen voor 2 g agar-agar.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 830; energie (kCal): 201; vetten (g): 16,9; verzadigde vetten (g): 13,6; koolhydraten (g): 8,5; suikers (g): 6; vezels (g): 2,6; eiwitten (g): 2,4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 403
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieD
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 830; energie (kCal): 201; vetten (g): 16,9; verzadigde vetten (g): 13,6; koolhydraten (g): 8,5; suikers (g): 6; vezels (g): 2,6; eiwitten (g): 2,4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 403
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Vegan
Kids,Romantisch diner
Overig
Dessert
  • Pannacotta met chocolade en bosbessen
    D

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Agar-Agar | Plantaardig geleermiddel

Vahiné

Agar-Agar | Plantaardig geleermiddel

8 gr

€5,35

Blauwe bessen | Schaal

Delhaize

Blauwe bessen | Schaal

2 × 150 gr

€7,18

Reeds in je keuken

Alpro | Soja | Cuisine

Alpro

Alpro | Soja | Cuisine

2 x 25 cl

€4,78

Chocolade | Puur | 80% | Bio | Fairtrade

Chocolates From Heaven

Chocolade | Puur | 80% | Bio | Fairtrade

100 gr

Bio

€2,65

Totaal:
€12,53