Panna cotta’s met bloedappelsienen
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
> 60 min.Budget
€Score
5 op 5Gluten vrij
Moederdag,Carnaval
Dessert
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 5 bloedsinaasappelen
- 3,5 dl room (40% vetgehalte)
- 50 g kristalsuiker
- 1 koffielepel vanillepoeder
- 3,5 gelatineblaadjes
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2012091400345920000
F1981081800140800000
S2006110900099900000
S2004011908020090000
Laad nog 1 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min. + 2 u koeltijd
- Laat 2 gelatineblaadjes in koud water weken en zacht worden.
- Verwarm zachtjes de room met de vanille en de suiker, tot de suiker volledig gesmolten is. Haal van het vuur en meng er de uitgewrongen gelatineblaadjes onder. Verdeel over 4 glazen en laat 1 u in de koelkast opstijven.
- Laat 1 1⁄2 gelatineblaadjes in koud water weken en zacht worden.
- Pers en filter het sap van 3 sinaasappelen. Je hebt +- 1,8 dl nodig.
- Wring de gelatineblaadjes uit en laat ze zachtjes in een steelpan smelten, met 4 el sap. Haal de pan van het vuur en voeg beetje bij beetje de rest van het sap toe. Verdeel het mengsel over de panna cotta’s en laat nog 1 u. in de koelkast opstijven.
- Schil 1 sinaasappel à vif, snijd de partjes tussen de vliezen uit en snijd ze in kleine stukken. Laat ze uitlekken en verdeel ze over de panna cotta’s. Dien koel op
Tip: Je kunt ook 1⁄2 geschraapt vanillestokje gedurende 15 min in de warme room laten trekken.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 699; energie (kCal): 168; vetten (g): 12,7; verzadigde vetten (g): 7,6; koolhydraten (g): 10,6; suikers (g): 10,6; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 2; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 468,38
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Gluten vrij
Moederdag,Carnaval
Dessert
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2012091400345920000
F1981081800140800000
S2006110900099900000
S2004011908020090000
Laad nog 1 producten