Panna cotta met chocolade en halfgare rode vruchten
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
30-60 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldEindejaar,Romantisch diner
Dessert
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 8 Porties
- 140 g « Dessert Callets » (of pure dessertchocolade in stukjes)
- 300 g diepgevroren bosvruchten
- 3 gelatineblaadjes (6 g)
- 50 g griessuiker
- 70 cl room met 20% vetgehalte
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S1995012700062120000
S2015021900016020000
S2017121501372220000
F2010102200143400000
Begin met koken
- Week de gelatineblaadjes 5 min. in koud water.
- Giet de room en 35 g suiker in een steelpan. Breng aan de kook, voeg de uitgeknepen gelatine toe en neem van het vuur. Voeg de chocolade toe, laat 1 min. staan en meng met de garde. Verwarm de bereiding nog even indien er nog klonters zijn. Verdeel over glazen en laat enkele uren opstijven in de koelkast.
- Doe de vruchten in een vergiet en laat ze volledig ontdooien. Snij de aardbeien in 4. Verwarm ze in een steelpan met 15 g suiker op een zacht vuur. Laat 2 min. sudderen en neem meteen van het vuur. Laat afkoelen.
- Verdeel het fruit over de glazen en serveer.
Kooktip
Indien je de panna cotta ontvormd wil serveren, doe er dan nog een extra gelatineblaadje bij.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 633; energie (kCal): 152; vetten (g): 8,3; verzadigde vetten (g): 5,5; koolhydraten (g): 15,1; suikers (g): 13,7; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 3,7; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 227,85
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Eindejaar,Romantisch diner
Overig
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S1995012700062120000
S2015021900016020000
S2017121501372220000
F2010102200143400000