Panna Cotta met munt
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldGluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Dessert
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 3 dl room
- 1 dl zure room
- 60 g suiker
- 2 gelatineblaadjes (van 2g)
- handje munt + als versiering
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1996111500143900000
Reeds in je keuken
S2000032900151260000
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min.
- Warm de room op en haal deze van het vuur net voor het kookpunt bereikt wordt. Gooi er de muntblaadjes bij, dek de pot af en laat het mengsel volledig afkoelen.
- Laat de gelatine weken in koud water. Filter de room en warm deze op een zacht vuurtje op met de suiker tot er een homogeen mengsel bekomen wordt. Haal de pot van het vuur, voeg de uitgeknepen gelatine toe en meng goed; laat het mengsel afkoelen.
- Voeg de zure room toe en giet de panna cotta in glaasjes. Laat minstens twee uur opstijven in de koelkast.
- Serveer de panna cotta koel en werk af met munt. Je kan de panna cotta gewoon zo proeven, naar smaak kan er ook pure chocolade of wat vers fruit toegevoegd worden.
Kooktip
- De zure room geeft een verfrissende toets aan de panna cotta.
- Voor een lichtere bereiding kan je lightroom gebruiken.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1431; energie (kCal): 346; vetten (g): 30,9; verzadigde vetten (g): 18,9; koolhydraten (g): 15; suikers (g): 14,2; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 2,8; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 420,39
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Overig
Lente,Zomer
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1996111500143900000
Reeds in je keuken
S2000032900151260000