Recept zoekresultatenOriëntaalse pizza
Delhaize logo
B

Oriëntaalse pizza

Oriëntaalse pizzaB
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 250 g lamsgehakt (of lamschipolata’s)
  • 3 uien
  • 20 g rucola
  • 200 g tomatenblokjes
  • 40 g goudgele rozijnen
  • 40 g pijnboompitten
  • 2 pizzadegen
  • 125 g verse geitenkaas
  • 1 kl olijfolie
  • 20 g verse koriander
  • 1 kl paprikapoeder
  • 2 kl korianderpoeder
  • 3 kl komijn
  • 40 g sesamzaadjes
  • 1 bosje verse tijm
  • 1 el Lime Pepper' Santa Maria
  • 250 g lamsgehakt (of lamschipolata’s)
  • 3 uien
  • 20 g rucola
  • 200 g tomatenblokjes
  • 40 g goudgele rozijnen
  • 40 g pijnboompitten
  • 2 pizzadegen
  • 125 g verse geitenkaas
  • 1 kl olijfolie
  • 20 g verse koriander
  • 1 kl paprikapoeder
  • 2 kl korianderpoeder
  • 3 kl komijn
  • 40 g sesamzaadjes
  • 1 bosje verse tijm

Begin met koken

: 15 min + 20 min baktijd
1
Verwarm de oven voor op 250°C.
2
Snijd de uien in ringen.
3
Bak de komijn, het korianderpoeder en de uien in de olijfolie. Voeg de pijnboompitten toe en na 5 min het vlees. Bak het vlees al roerend bruin.
4
Voeg de tomatenblokjes en de rozijnen toe en laat enkele minuten pruttelen.
5
Maak de za’atar: rooster de sesamzaadjes kort in de pan en mix ze samen met de verse tijm, het paprikapoeder en de ‘Lime Pepper’ Santa Maria fijn in de mixer.
6
Druk de bollen pizzadeeg plat. Garneer ze met de lamsvleesmengeling, 1 el za’atar en strooi er de verkruimelde geitenkaas over. Bak 20 min in de oven.
7
Werk de pizza’s af met de fijngehakte koriander en de rucola.
1
Verwarm de oven voor op 250°C.
2
Snijd de uien in ringen.
3
Bak de komijn, het korianderpoeder en de uien in de olijfolie. Voeg de pijnboompitten toe en na 5 min het vlees. Bak het vlees al roerend bruin.
4
Voeg de tomatenblokjes en de rozijnen toe en laat enkele minuten pruttelen.
5
Maak de za’atar: rooster de sesamzaadjes kort in de pan en mix ze samen met de verse tijm, het paprikapoeder en de ‘Lime Pepper’ Santa Maria fijn in de mixer.
6
Druk de bollen pizzadeeg plat. Garneer ze met de lamsvleesmengeling, 1 el za’atar en strooi er de verkruimelde geitenkaas over. Bak 20 min in de oven.
7
Werk de pizza’s af met de fijngehakte koriander en de rucola.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 862; energie (kCal): 206; vetten (g): 8,9; verzadigde vetten (g): 2,9; koolhydraten (g): 21,2; suikers (g): 3,3; vezels (g): 2,5; eiwitten (g): 8,9; zout (g): 1,2. Energie (kcal/portie): 899,4
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 862; energie (kCal): 206; vetten (g): 8,9; verzadigde vetten (g): 2,9; koolhydraten (g): 21,2; suikers (g): 3,3; vezels (g): 2,5; eiwitten (g): 8,9; zout (g): 1,2. Energie (kcal/portie): 899,4
Orientaals
Kids
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

koriander graan
2 kl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Bout | Lam | Been | Snede | Celtic
Delhaize Bout | Lam | Been | Snede | Celtic
+/- 250 gr
+/-€
5
87
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
99
Rucola | Rode biet
Delhaize Rucola | Rode biet
75 gr
1
79
Tomaten | Blokjes | Naturel
Heinz Tomaten | Blokjes | Naturel
390 gr
-34% voor 6
1
95
Gedroogde rozijnen
Vahiné Gedroogde rozijnen
125 gr
2
69
Pijnboompitten
Delhaize Pijnboompitten
90 gr
6
39
Pizzadeeg | Klaar voor gebruik
Delhaize Pizzadeeg | Klaar voor gebruik
400 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
79
Geitenkaas | Belegen | Mini portie
Delhaize Geitenkaas | Belegen | Mini portie
+/- 130 gr
+/-€
3
00
Koriander | Verpakt
Delhaize Koriander | Verpakt
20 gr
1
55
Kruiden | Paprika | Sterk
Santa Maria Kruiden | Paprika | Sterk
37 gr
3
29
Kruiden | Komijn | Gemalen
Delhaize Kruiden | Komijn | Gemalen
38 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
75
Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame
Santa Maria Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame
44 gr
4
25
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Kruiden | Lime-Pepper | Molen
Santa Maria Kruiden | Lime-Pepper | Molen
90 gr
5
55

Reeds in je keuken

Olijfolie | Cucinare
Filippo Berio Olijfolie | Cucinare
1 l
2+1 gratis
13
99
Totaal:
+/-€43,35

Deze recepten kan je ook leuk vinden