Oriëntaalse pizza
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€€Score
4 op 5Kids
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 250 g lamsgehakt (of lamschipolata’s)
- 3 uien
- 20 g rucola
- 200 g tomatenblokjes
- 40 g goudgele rozijnen
- 40 g pijnboompitten
- 2 pizzadegen
- 125 g verse geitenkaas
- 1 koffielepel olijfolie
- 20 g verse koriander
- 1 kl paprikapoeder
- 2 koffielepels korianderpoeder
- 3 koffielepels komijn
- 40 g sesamzaadjes
- 1 bosje verse tijm
- 1 soeplepel lime pepper (Santa Maria) (voor saus)
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2009121608000570000
F2000051100509600000
F2010092300314640000
S2011101200117470000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min. + 20 min. baktijd
- Verwarm de oven voor op 250°C.
- Snijd de uien in ringen.
- Bak de droge kruiden en de uien in de olijfolie. Voeg de pijnboompitten toe en na 5 min. het vlees. Bak het vlees al roerend bruin.
- Voeg de tomatenblokjes en de rozijnen toe en laat enkele minuten pruttelen.
- Maak de za’atar: rooster de sesamzaadjes kort in de pan en mix ze samen met de verse tijm, het paprikapoeder en de ‘Lime Pepper’ Santa Maria fijn in de mixer.
- Druk de bollen pizzadeeg plat. Garneer ze met de lamsvleesmengeling, 1 el za’atar en strooi er de verkruimelde geitenkaas over. Bak 20 min. in de oven. Druk de bollen pizzadeeg plat. Garneer ze met de lamsvleesmengeling, 1 el za’atar en strooi er de verkruimelde geitenkaas over. Bak 20 min. in de oven.
- Werk de pizza’s af met de fijngehakte koriander en de rucola.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 862; energie (kCal): 206; vetten (g): 8,9; verzadigde vetten (g): 2,9; koolhydraten (g): 21,2; suikers (g): 3,3; vezels (g): 2,5; eiwitten (g): 8,9; zout (g): 1,2. Energie (kcal/portie): 899,4
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Orientaals
Kids
Diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2009121608000570000
F2000051100509600000
F2010092300314640000
S2011101200117470000
Laad nog 4 producten