Recept zoekresultatenOrecchiette, saus van zwarte olijven en geitenkaas
Delhaize logo
  • Orecchiette, saus van zwarte olijven en geitenkaas
    B

Orecchiette, saus van zwarte olijven en geitenkaas

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Hoofdgerecht
Orecchiette, saus van zwarte olijven en geitenkaasB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 citroen
  • 150 g geitenkaas
  • 2 soeplepels olijfolie
  • 180 g ontpitte zwarte olijven
  • 500 g orecchiette pasta
  • 12,5 cl runderbouillon
  • 2 uien
  • 6 blaadjes verse basilicum

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Citroen | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,78 €/kg
    €1,89
    F2021041400079670000
  • Geitenkaas
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    150 gr
    19,00 €/kg
    €2,85
    F1985051500176900000
  • Olijven | Zwart | Ontpit | Bio
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    130 gr
    15,31 €/kg
    €1,99
    S2019080100286940000
  • Droge uien | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100315100000
  • Begin met koken

    1. Mix de zwarte olijven tot een fijne puree.
    2. Pel de uien en hak ze fijn. Fruit de uien gedurende 8 minuten op een zacht vuurtje in de warme olijfolie. Voeg er de olijvenpuree aan toe, samen met de bouillon, het citroensap, zout en peper. Laat dit alles 15 min. op een matig vuur staan en voeg er dan de verkruimelde geitenkaas aan toe.
    3. Kook ondertussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing van de fabrikant.
    4. Hak de basilicumblaadjes fijn.
    5. Als de pasta klaar is, laat hem dan goed uitlekken. Doe de pasta en de saus in een slakom. Meng dit alles, versier met basilicum en dien onmiddellijk op.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 904; energie (kCal): 215; vetten (g): 7,2; verzadigde vetten (g): 2,7; koolhydraten (g): 29,8; suikers (g): 1,3; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 7,1; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 689,29
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Orecchiette, saus van zwarte olijven en geitenkaas
      B

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Citroen | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,78 €/kg
    €1,89
    F2021041400079670000
  • Geitenkaas
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    150 gr
    19,00 €/kg
    €2,85
    F1985051500176900000
  • Olijven | Zwart | Ontpit | Bio
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    130 gr
    15,31 €/kg
    €1,99
    S2019080100286940000
  • Droge uien | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100315100000