Recept zoekresultatenOp vel gebakken roodbaarsfilets met venkelcompote
Delhaize logo
  • Op vel gebakken roodbaarsfilets met venkelcompote
    A

Op vel gebakken roodbaarsfilets met venkelcompote

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Moederdag,Romantisch diner
Hoofdgerecht
Op vel gebakken roodbaarsfilets met venkelcompoteA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 3 e.l. olijfolie
  • 2 el platte peterselie, gehakt
  • 12 roodbaarsfilets
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 scheutje olijfolie
  • 4 venkelknollen
  • 1 dl visfumet
  • zout
  • 3 el zwarte Kalamata olijven

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Roodbaarsfilet

Delhaize

Roodbaarsfilet

+/- 220 gr

+/-€5,28

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Venkel

Delhaize

Venkel

500 gr

€1,69

Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes

Knorr

Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes

12 x 10 gr

€2,99

Zwarte olijf

Delhaize

Zwarte olijf

130 gr

€2,99

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,49

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
+/-€15,13

Begin met koken

  1. Verwijder de harde basis van de venkelknollen en de stengels. Versnijd ze overlangs in fijne reepjes.
  2. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan met zware bodem. Laat de venkel hierin gedurende 15 minuten zachtjes garen. Voeg de visfumet en het citroensap toe. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Spoel de filets en dep ze droog. Bestrijk ze met olijfolie. Kruid met zout en peper.
  4. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan met antikleeflaag. Leg de filets met het vel naar onder gekeerd in de pan. Laat ze gedurende 3 minuten zachtjes bakken. Draai ze voorzichtig om. Neem de pan weg van de warmtebron en dek ze af. Laat de filets nog 1 minuut in de pan rusten.
  5. Schep de venkelcompote in het midden van de borden. Schik er per bord 3 filets in een waaier bovenop. Versier met zwarte olijven, platte peterselie en een scheutje olijfolie.

Kooktip

Dit recept met mediterrane inslag, arm aan verzadigde vetzuren, heeft een goede verhouding aan eiwitten en vetten. Het bevat bovendien selenium, een belangrijk antioxidant.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 586; energie (kCal): 141; vetten (g): 7; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 2,8; suikers (g): 2,7; vezels (g): ; eiwitten (g): 12,7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 795,1
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 586; energie (kCal): 141; vetten (g): 7; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 2,8; suikers (g): 2,7; vezels (g): ; eiwitten (g): 12,7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 795,1
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Moederdag,Romantisch diner
Diner
Zomer,Herfst
Hoofdgerecht
  • Op vel gebakken roodbaarsfilets met venkelcompote
    A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Roodbaarsfilet

Delhaize

Roodbaarsfilet

+/- 220 gr

+/-€5,28

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Venkel

Delhaize

Venkel

500 gr

€1,69

Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes

Knorr

Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes

12 x 10 gr

€2,99

Zwarte olijf

Delhaize

Zwarte olijf

130 gr

€2,99

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,49

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
+/-€15,13