Op vel gebakken roodbaarsfilets met venkelcompote
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€€€Score
Nog niet beoordeeld

Ingrediënten voor 4 Porties
- 3 e.l. olijfolie
- 2 el platte peterselie, gehakt
- 12 roodbaarsfilets
- sap van 1/2 citroen
- 1 scheutje olijfolie
- 4 venkelknollen
- 1 dl visfumet
- zout
- 3 el zwarte Kalamata olijven
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:

Delhaize
Bladpeterselie Verpakt
100 gr
€1,49

Delhaize
Roodbaarsfilet
+/- 220 gr
+/-€5,28

Delhaize
Citroen | 1 st
1 st
€0,69

Delhaize
Venkel
500 gr
€1,69

Knorr
Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes
12 x 10 gr
€2,99

Delhaize
Zwarte olijf
130 gr
€2,99
Reeds in je keuken

Delhaize
Olijfolie | Extra vierge
50 cl
€4,49

365
Zout | Keuken
1 kg

€0,35
Totaal:
+/-€15,13
Begin met koken
- Verwijder de harde basis van de venkelknollen en de stengels. Versnijd ze overlangs in fijne reepjes.
- Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan met zware bodem. Laat de venkel hierin gedurende 15 minuten zachtjes garen. Voeg de visfumet en het citroensap toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Spoel de filets en dep ze droog. Bestrijk ze met olijfolie. Kruid met zout en peper.
- Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan met antikleeflaag. Leg de filets met het vel naar onder gekeerd in de pan. Laat ze gedurende 3 minuten zachtjes bakken. Draai ze voorzichtig om. Neem de pan weg van de warmtebron en dek ze af. Laat de filets nog 1 minuut in de pan rusten.
- Schep de venkelcompote in het midden van de borden. Schik er per bord 3 filets in een waaier bovenop. Versier met zwarte olijven, platte peterselie en een scheutje olijfolie.
Kooktip
Dit recept met mediterrane inslag, arm aan verzadigde vetzuren, heeft een goede verhouding aan eiwitten en vetten. Het bevat bovendien selenium, een belangrijk antioxidant.
Nutritionele informatie
Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:

Delhaize
Bladpeterselie Verpakt
100 gr
€1,49

Delhaize
Roodbaarsfilet
+/- 220 gr
+/-€5,28

Delhaize
Citroen | 1 st
1 st
€0,69

Delhaize
Venkel
500 gr
€1,69

Knorr
Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes
12 x 10 gr
€2,99

Delhaize
Zwarte olijf
130 gr
€2,99
Reeds in je keuken

Delhaize
Olijfolie | Extra vierge
50 cl
€4,49

365
Zout | Keuken
1 kg

€0,35