Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenOesters met een salade van zeekraal, venkel en lamsoor
Delhaize logo
  • Oesters met een salade van zeekraal, venkel en lamsoor
    A
Oesters met een salade van zeekraal, venkel en lamsoorA

Oesters met een salade van zeekraal, venkel en lamsoor

Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 8 oesters Charente-Maritime
  • 1/2 venkel met een beetje lof
  • 150 g zeekraal
  • 150 g lamsoor
  • 1 citroen (het sap)
  • 50 g pijnboompitten
  • 1/4 rood chilipepertje
  • 1 el agavesiroop
  • 6 cl olijfolie met citroen Taste of Inspirations
  • peper
  • 8 oesters Charente-Maritime
  • 1/2 venkel met een beetje lof
  • 150 g zeekraal
  • 150 g lamsoor
  • 1 citroen (het sap)
  • 50 g pijnboompitten
  • 1/4 rood chilipepertje
  • 1 el agavesiroop
  • 6 cl olijfolie met citroen Taste of Inspirations
  • peper

Begin met koken

: 10 min.
1
Blancheer de zeekraal en de lamsoor kort in gezouten water en laat schrikken in koud water met ijs, zodat de groene kleur mooi behouden blijft.
2
Snijd de venkel fijn.
3
Rooster de pijnboompitten in een droge pan.
4
Maak de vinaigrette: meng het citroensap met de agavesiroop, de citroenolie, het fijngesneden chilipepertje en een beetje lof van de venkel. Kruid bij met peper.
5
Meng de vinaigrette onder de zeekraal, lamsoor en venkel en bestrooi met de pijnboompitten. Dien er de oesters bij op.
1
Blancheer de zeekraal en de lamsoor kort in gezouten water en laat schrikken in koud water met ijs, zodat de groene kleur mooi behouden blijft.
2
Snijd de venkel fijn.
3
Rooster de pijnboompitten in een droge pan.
4
Maak de vinaigrette: meng het citroensap met de agavesiroop, de citroenolie, het fijngesneden chilipepertje en een beetje lof van de venkel. Kruid bij met peper.
5
Meng de vinaigrette onder de zeekraal, lamsoor en venkel en bestrooi met de pijnboompitten. Dien er de oesters bij op.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 705; energie (kCal): 170; vetten (g): 13,5; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 5,3; suikers (g): 3,1; vezels (g): 4,6; eiwitten (g): 4,8; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 298,01
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 705; energie (kCal): 170; vetten (g): 13,5; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 5,3; suikers (g): 3,1; vezels (g): 4,6; eiwitten (g): 4,8; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 298,01
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Herfst,Winter
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Holle oesters uit Normandië | Nr 3 | 6 st

Delhaize

Holle oesters uit Normandië | Nr 3 | 6 st

2 × 450 gr

€19,98

Venkel

Delhaize

Venkel

500 gr

€1,69

Zeekraal

Delhaize

Zeekraal

2 × 100 gr

€6,58

Green wakame

Gilco

Green wakame

2 × 100 gr

€6,98

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Pijnboompitten

Delhaize

Pijnboompitten

90 gr

€6,39

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Agave  | Siroop | Bio

Delhaize

Agave | Siroop | Bio

345 gr

Kleine Leeuw, kleine prijsBio

€2,85

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€51,60