Door de invoering van herbruikbare plooiboxenis de beschikbaarheid van de tijdslots tijdelijk beperkt. We danken u voor uw begrip.Meer weten

Terugroeping product:«Depo-Ei CV» mogelijke aanwezigheid van SalmonellaMeer info >

Recept zoekresultatenOesters met een salade van zeekraal, venkel en lamsoor
Delhaize logo
  • Oesters met een salade van zeekraal, venkel en lamsoor
    A

Oesters met een salade van zeekraal, venkel en lamsoor

Oesters met een salade van zeekraal, venkel en lamsoorA
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 8 oesters Charente-Maritime
  • 1/2 venkel met een beetje lof
  • 150 g zeekraal
  • 150 g lamsoor
  • 1 citroen (het sap)
  • 50 g pijnboompitten
  • 1/4 rood chilipepertje
  • 1 el agavesiroop
  • 6 cl olijfolie met citroen Taste of Inspirations
  • peper
  • 8 oesters Charente-Maritime
  • 1/2 venkel met een beetje lof
  • 150 g zeekraal
  • 150 g lamsoor
  • 1 citroen (het sap)
  • 50 g pijnboompitten
  • 1/4 rood chilipepertje
  • 1 el agavesiroop
  • 6 cl olijfolie met citroen Taste of Inspirations
  • peper

Begin met koken

: 10 min.
1
Blancheer de zeekraal en de lamsoor kort in gezouten water en laat schrikken in koud water met ijs, zodat de groene kleur mooi behouden blijft.
2
Snijd de venkel fijn.
3
Rooster de pijnboompitten in een droge pan.
4
Maak de vinaigrette: meng het citroensap met de agavesiroop, de citroenolie, het fijngesneden chilipepertje en een beetje lof van de venkel. Kruid bij met peper.
5
Meng de vinaigrette onder de zeekraal, lamsoor en venkel en bestrooi met de pijnboompitten. Dien er de oesters bij op.
1
Blancheer de zeekraal en de lamsoor kort in gezouten water en laat schrikken in koud water met ijs, zodat de groene kleur mooi behouden blijft.
2
Snijd de venkel fijn.
3
Rooster de pijnboompitten in een droge pan.
4
Maak de vinaigrette: meng het citroensap met de agavesiroop, de citroenolie, het fijngesneden chilipepertje en een beetje lof van de venkel. Kruid bij met peper.
5
Meng de vinaigrette onder de zeekraal, lamsoor en venkel en bestrooi met de pijnboompitten. Dien er de oesters bij op.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 705; energie (kCal): 170; vetten (g): 13,5; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 5,3; suikers (g): 3,1; vezels (g): 4,6; eiwitten (g): 4,8; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 298,01
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 705; energie (kCal): 170; vetten (g): 13,5; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 5,3; suikers (g): 3,1; vezels (g): 4,6; eiwitten (g): 4,8; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 298,01
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Herfst,Winter
Lunch

Deze recepten kan je ook leuk vinden