Recept zoekresultatenOesters met een salade van zeekraal, venkel en lamsoor
Delhaize logo
  • Oesters met een salade van zeekraal, venkel en lamsoor
    A

Oesters met een salade van zeekraal, venkel en lamsoor

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

4 op 5
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Lunch
Oesters met een salade van zeekraal, venkel en lamsoorA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 8 oesters Charente-Maritime
  • 1/2 venkel met een beetje lof
  • 150 g zeekraal
  • 150 g lamsoor
  • 1 citroen (het sap)
  • 50 g pijnboompitten
  • 1/4 rood chilipepertje
  • 1 eetlepel agavesiroop
  • 6 cl olijfolie met citroen Taste of Inspirations
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Siroop | Agave | Squeeze
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015031800151850000
  • Rode | Peper | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    50 gr
    31,80 €/kg
    €1,59
    F2021022400077530000
  • Pijnboompitten
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    90 gr
    88,78 €/kg
    €7,99
    S2021011900496970000
  • Citroen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    F2020032400055500000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 10 min.

    1. Blancheer de zeekraal en de lamsoor kort in gezouten water en laat schrikken in koud water met ijs, zodat de groene kleur mooi behouden blijft.
    2. Snijd de venkel fijn.
    3. Rooster de pijnboompitten in een droge pan.
    4. Maak de vinaigrette: meng het citroensap met de agavesiroop, de citroenolie, het fijngesneden chilipepertje en een beetje lof van de venkel. Kruid bij met peper.
    5. Meng de vinaigrette onder de zeekraal, lamsoor en venkel en bestrooi met de pijnboompitten. Dien er de oesters bij op.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 705; energie (kCal): 170; vetten (g): 13,5; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 5,3; suikers (g): 3,1; vezels (g): 4,6; eiwitten (g): 4,8; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 298,01
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Eindejaar,Romantisch diner
    Diner
    Herfst,Winter
    Lunch
    • Oesters met een salade van zeekraal, venkel en lamsoor
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Siroop | Agave | Squeeze
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015031800151850000
  • Rode | Peper | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    50 gr
    31,80 €/kg
    €1,59
    F2021022400077530000
  • Pijnboompitten
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    90 gr
    88,78 €/kg
    €7,99
    S2021011900496970000
  • Citroen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    F2020032400055500000