Normandische varkenswangetjes
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
> 60 min.Budget
€€Score
4 op 5

Ingrediënten voor 8 Porties
- 2 kg varkenswangetjes
- 1 ui
- 3 Galia-appelen
- 3 gekonfijte gemberballetjes + 3 el van hun siroop
- 50 g boter
- 75 flessen Normandische cider brut (75 cl)
- 6 el cognac
- 2 x 2,2 dl verse witte kalfsfond
- 2 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 2 blaadjes laurier
- 2 takjes tijm
- 1 zakje grillkruiden Delhaize
Ingrediënten voor 8 personen
Toon:

Delhaize
Varken | Filet | Gebraad
3 × +/- 700 gr
+/-€28,95

Delhaize
Stoofappel | 4st
1 st
€2,19

Delhaize
Gember | Bio
150 gr

€1,79

Balade
Zachte boter | Opgeklopt
130 gr
€2,99

Delhaize
Cider | Normand | Brut | 5% ALC
75 cl
€3,09

Courvoisier
Cognac | 40% ALC.
70 cl
€36,99

Maggi
Fond | Kalf
110 gr
€5,75

Santa Maria
Kruiden | Laurierblad
16 gr
€6,55

Delhaize
Verse | Tijm | Verpakt
20 gr
€1,89

Delhaize
Mix | pinda-Cashewnoten
165 gr

€3,19
Reeds in je keuken

Delhaize
Witte uien | Netje
400 gr
€1,49

Delhaize
Olijfolie | Extra vierge | Bio
50 cl

€4,79

Delhaize
Lookbol | Netje
75 gr
€1,69
Totaal:
+/-€93,38
Begin met koken
Bereidingstijd : 20 min. + 1u45 kooktijd.
- Hak de ui. Pel de teentjes knoflook en snijd ze in 2. Fruit alles op een zacht vuurtje in een stoofpot met de olijfolie.
- Breng de varkenswangetjes op smaak met de kruidenmix. Bak er de helft van op een hoog vuur, in een grote braadpan met 25 g gesmolten boter, en voeg ze toe in de stoofpot zodra ze mooi goudbruin zijn. Roer de aanbaksels in de braadpan goed los met 3 el cognac en giet de jus ook in de stoofpot. Doe hetzelfde met de andere helft van het vlees.
- Voeg de gemberbolletjes en 3 el van hun siroop toe aan de braadpan, samen met het laurierblad, de tijm, de cider en de kalfsfond. Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat 1u30 zonder deksel pruttelen.
- Schil de appelen en snijd ze in 8. Voeg ze toe en laat nog ± 15 min. koken, tot de appelen beginnen te smelten. Dien warm op, met puree of frietjes.
Tip: Geen fan van gember? Vervang hem door 4 el honing of kweeperengelei.
Nutritionele informatie
Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Ingrediënten voor 8 personen
Toon:

Delhaize
Varken | Filet | Gebraad
3 × +/- 700 gr
+/-€28,95

Delhaize
Stoofappel | 4st
1 st
€2,19

Delhaize
Gember | Bio
150 gr

€1,79

Balade
Zachte boter | Opgeklopt
130 gr
€2,99

Delhaize
Cider | Normand | Brut | 5% ALC
75 cl
€3,09

Courvoisier
Cognac | 40% ALC.
70 cl
€36,99

Maggi
Fond | Kalf
110 gr
€5,75

Santa Maria
Kruiden | Laurierblad
16 gr
€6,55

Delhaize
Verse | Tijm | Verpakt
20 gr
€1,89

Delhaize
Mix | pinda-Cashewnoten
165 gr

€3,19
Reeds in je keuken

Delhaize
Witte uien | Netje
400 gr
€1,49

Delhaize
Olijfolie | Extra vierge | Bio
50 cl

€4,79

Delhaize
Lookbol | Netje
75 gr
€1,69