Noedelsalade met kip en pindasaus
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€€€Score
5 op 5Gluten vrij
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 300 g bio kippenboutfilets
- 1 komkommer
- 1 Granny Smith-appel
- 1/2 biolimoen
- 1 bussel koriander
- 1 bussel munt (in pot)
- 200 g brede rijstnoedels (5 mm)
- 2 eetlepels yoghurt natuur
- 1 koffielepel komijnpoeder
- 1 kl kruiden ‘Indian style’ Santa Maria
- peper en zout
- 50 g geroosterde pinda’s (voor de pindasaus en de garnituur)
- 2 el pindakaas (voor de pindasaus en de garnituur)
- 4 el yoghurt natuur (voor de pindasaus en de garnituur)
- 1 el honing (voor de pindasaus en de garnituur)
- 1/2 biolimoen (voor de pindasaus en de garnituur)
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009081200271710000
F2009121000332830000
F2021082500086100000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 30 min.
- Snijd de stukken kip in 2 of in 3 en doe ze in een schaal met de yoghurt, de komijn, de Indiaanse kruiden, peper en zout. Dek af en laat minstens 15 min. marineren (1 u. indien mogelijk).
- Maak de saus en de garnituur: rasp de zeste van de limoen fijn. Meng er de helft van met de gehakte pinda’s en houd apart. Doe de rest van de zeste samen met het sap van de limoen in een kom en voeg er de pindakaas, de honing en de yoghurt aan toe. Giet er een beetje water bij en meng alles tot een vloeibare saus. Kruid lichtjes met zout.
- Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Spoel ze lang onder koud water.
- Snijd de komkommer met de mandoline in fijne plakjes en verwijder de pitjes. Snijd de plakjes in fijne staafjes. Snijd de ongeschilde appel ook in staafjes. Meng de komkommer en de appel met de gehakte koriander, de gehakte muntblaadjes, de geraspte limoenzeste, het sap van de limoen en een snufje zout.
- Gril de stukken kip op een matig vuurtje (grill of antiaanbakpan). Laat ze afkoelen en snijd ze in kleine sneetjes. Serveer de kip met de noedels en het slaatje. Bestrooi met het mengsel van gehakte pinda’s en zet de saus apart op tafel. Verdeel de verschillende elementen eventueel over lunchboxes, zonder ze te mengen, en geef de saus mee in een klein potje.
Tip: Je kunt eenvoudig je eigen pindakaas maken: droog de pinda's in de pan om ze op te warmen en ze vervolgens fijn te malen in een hakmolen. Laat 2 minuten staan en meng opnieuw. Herhaal het proces totdat je een pasta krijgt.
Nutritionele informatie
Per 100 g: Energie: 121 kcal - Vetten: 4,3 g - Koolhydraten: 13,6 g - Vezels: 1,3 g - Eiwitten: 6,3 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Aziatisch
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009081200271710000
F2009121000332830000
F2021082500086100000
Laad nog 4 producten