Noedelsalade met kip en pindasaus
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€€€Score
5 op 5Ingrediënten voor 4 Porties
- 300 g bio kippenboutfilets
- 1 bussel koriander
- 1 bussel munt (in pot)
- 200 g brede rijstnoedels (5 mm)
- 2 el yoghurt natuur
- 1 kl komijnpoeder
- 1 kl kruiden ‘Indian style’ Santa Maria
- 50 g geroosterde pinda’s (voor de pindasaus en de garnituur)
- 2 el pindakaas (voor de pindasaus en de garnituur)
- 4 el yoghurt natuur (voor de pindasaus en de garnituur)
- 1 el honing (voor de pindasaus en de garnituur)
- 1 komkommer
- 1 Granny Smith appel
- 1/2 biolimoen
- peper
- 1/2 biolimoen (voor de pindasaus en de garnituur)
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
Delhaize
Boutfilet | Kip | Bio
2 × +/- 250 gr
+/-€10,82
Santa Maria
Kruiden | Koriander | Blaadjes
10 gr
€2,95
Delhaize
Munt | Vers | Verpakt
20 gr
€1,49
Conimex
Noedels | Rijst
225 gr
€3,19
365
Yoghurt | Mager
1 l
€0,99
Santa Maria
Kruiden | Komijn
33 gr
€3,49
Delhaize
Schelvishaasje
+/- 243 gr
+/-€7,90
Delhaize
Pindanootjes | Grill-Zout
100 gr
€0,78
Whole Earth
Pindakaas | Golden Roasted
320 gr
€4,39
Mielbio
Honing | Veldbloemen | Bio | Onverwarmd
300 gr
€5,79
Delhaize
Komkommer
1 st
€0,99
Delhaize
Appelen | Granny Smith | Verpakt | 6st
900 gr
€2,39
Delhaize
Limoen | 1 st
1 st
€0,69
Reeds in je keuken
Santa Maria
Kruiden | Peper | Mix
41 gr
€4,25
Totaal:
+/-€45,86
Begin met koken
Bereidingstijd: 30 min.
- Snijd de stukken kip in 2 of in 3 en doe ze in een schaal met de yoghurt, de komijn, de Indiaanse kruiden, peper en zout. Dek af en laat minstens 15 min. marineren (1 u. indien mogelijk).
- Maak de saus en de garnituur: rasp de zeste van de limoen fijn. Meng er de helft van met de gehakte pinda’s en houd apart. Doe de rest van de zeste samen met het sap van de limoen in een kom en voeg er de pindakaas, de honing en de yoghurt aan toe. Giet er een beetje water bij en meng alles tot een vloeibare saus. Kruid lichtjes met zout.
- Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Spoel ze lang onder koud water.
- Snijd de komkommer met de mandoline in fijne plakjes en verwijder de pitjes. Snijd de plakjes in fijne staafjes. Snijd de ongeschilde appel ook in staafjes. Meng de komkommer en de appel met de gehakte koriander, de gehakte muntblaadjes, de geraspte limoenzeste, het sap van de limoen en een snufje zout.
- Gril de stukken kip op een matig vuurtje (grill of antiaanbakpan). Laat ze afkoelen en snijd ze in kleine sneetjes. Serveer de kip met de noedels en het slaatje. Bestrooi met het mengsel van gehakte pinda’s en zet de saus apart op tafel. Verdeel de verschillende elementen eventueel over lunchboxes, zonder ze te mengen, en geef de saus mee in een klein potje.
Tip: Je kunt eenvoudig je eigen pindakaas maken: droog de pinda's in de pan om ze op te warmen en ze vervolgens fijn te malen in een hakmolen. Laat 2 minuten staan en meng opnieuw. Herhaal het proces totdat je een pasta krijgt.
Nutritionele informatie
Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
Delhaize
Boutfilet | Kip | Bio
2 × +/- 250 gr
+/-€10,82
Santa Maria
Kruiden | Koriander | Blaadjes
10 gr
€2,95
Delhaize
Munt | Vers | Verpakt
20 gr
€1,49
Conimex
Noedels | Rijst
225 gr
€3,19
365
Yoghurt | Mager
1 l
€0,99
Santa Maria
Kruiden | Komijn
33 gr
€3,49
Delhaize
Schelvishaasje
+/- 243 gr
+/-€7,90
Delhaize
Pindanootjes | Grill-Zout
100 gr
€0,78
Whole Earth
Pindakaas | Golden Roasted
320 gr
€4,39
Mielbio
Honing | Veldbloemen | Bio | Onverwarmd
300 gr
€5,79
Delhaize
Komkommer
1 st
€0,99
Delhaize
Appelen | Granny Smith | Verpakt | 6st
900 gr
€2,39
Delhaize
Limoen | 1 st
1 st
€0,69
Reeds in je keuken
Santa Maria
Kruiden | Peper | Mix
41 gr
€4,25