
Nectarines met karamel, olijfolie en rozemarijn


Makkelijk
< 30 min.
0/5
Ingrediënten voor
Ingrediënten 4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
- 2 takjes rozemarijn
- 70 g suiker
- 5 el water
- 250 g mascarpone
- 1 el olijfolie
- 4 nectarines
- 2 takjes rozemarijn
- 70 g suiker
- 5 el water
- 250 g mascarpone
- 1 el olijfolie
- 4 nectarines
Begin met koken
: 15 min
- 1Snijd de vruchten in twee en verwijder de pit.
- 2Giet de suiker en het water in een pan. Breng op middelmatig vuur aan de kook tot de suiker oplost en de karamel blond wordt.
- 3Haal van het vuur en voeg de olijfolie toe. Roer, zet terug op een zacht vuur en voeg de vruchten en de rozemarijn toe. Laat 5 min koken tot de karamel glad is.
- 4Schik de vruchten in serveerschaaltjes. Overgiet met de karamel en serveer warm met een bolletje mascarpone.
- 1Snijd de vruchten in twee en verwijder de pit.
- 2Giet de suiker en het water in een pan. Breng op middelmatig vuur aan de kook tot de suiker oplost en de karamel blond wordt.
- 3Haal van het vuur en voeg de olijfolie toe. Roer, zet terug op een zacht vuur en voeg de vruchten en de rozemarijn toe. Laat 5 min koken tot de karamel glad is.
- 4Schik de vruchten in serveerschaaltjes. Overgiet met de karamel en serveer warm met een bolletje mascarpone.
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 793; energie (kCal): 191; vetten (g): 13,9; verzadigde vetten (g): 8,5; koolhydraten (g): 14,7; suikers (g): 13,5; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 1,9; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 373,4
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 793; energie (kCal): 191; vetten (g): 13,9; verzadigde vetten (g): 8,5; koolhydraten (g): 14,7; suikers (g): 13,5; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 1,9; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 373,4
Vegetarisch
Overig
Zomer
Dessert
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
- Brugnon4
Niet online beschikbaar, bewaar in lijst
- Delhaize Rozemarijn | Verpakt20 gr55
- Valvert Mineraalwater | Niet bruisend | PET6 x 1,5 l-10% voor 4 Online45
- Delhaize Mascarpone250 gr65
- Zusto Suiker | Vervanger300 gr39
- Delhaize Olijfolie | Culinaire50 cl39




