Nacho's met cheddar
door Sofie Dumont
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVaderdag
Hapjes


Ingrediënten voor 6 Porties
6 Porties
- 450 g varkensgehakt
- 1 rode paprika
- 200 g nacho’s
- 150 g geraspte cheddar
- 2 el honing
- 15 cl ciderazijn
- 20 g boter
- 1 schaaltje rode pepers
- 1 bosje koriander
- cayennepeper
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020082800067140000
S2000120100026890000
F2020090900067920000
S2005090800094310000
S1993063000007090000
F2021080600085270000
F2021022400077530000
S2001020200272250000
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min.
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Bak het varkensgehakt op een vrij hoog vuur, in een braadpan met de warme boter. Roer het goed los met een spatel; kruid met zout, peper en cayennepeper. Laat in een zeef uitlekken.
- Los de honing op in de azijn en voeg de in fijne schijfjes gesneden rode pepers toe.
- Snijd de rode paprika in fijne brunoise en hak de koriander grof.
- Verdeel de nacho’s over kleine schaaltjes (of leg ze in een grote schaal om te delen), bestrooi ze met geraspte cheddar en laat 3 min. in de oven smelten.
- Voeg het vlees toe, samen met de paprika’s, de koriander en schijfjes rode peper. Dien warm op.
Kooktip
Laat de verse rode pepers niet bederven als je er nog overhebt. Bereid ze zoals hierboven beschreven, zo kun je ze lange tijd in de koelkast bewaren. Gebruik ze in sauzen, in dressings, op gegrild vlees …
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 997; energie (kCal): 239; vetten (g): 15,8; verzadigde vetten (g): 6,2; koolhydraten (g): 12,5; suikers (g): 2,9; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 10,4; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 491,86
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Zuid-Amerikaans
Vaderdag
Aperitief
Hapjes
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020082800067140000
S2000120100026890000
F2020090900067920000
S2005090800094310000
S1993063000007090000
F2021080600085270000
F2021022400077530000
S2001020200272250000