Recept zoekresultatenN'ice cream met aardbeien
Delhaize logo
  • N'ice cream met aardbeien
    A
N'ice cream met aardbeienA

N'ice cream met aardbeien

Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingredi├źnten voorPorties

6 porties
  • 750 g aardbeien
  • 6 grote bananen
  • 3 citroenen
  • 250 g frambozencoulis
  • 1 dl amandelmelk
  • 6 el agavesiroop
  • 750 g aardbeien
  • 6 grote bananen
  • 3 citroenen
  • 250 g frambozencoulis
  • 1 dl amandelmelk
  • 6 el agavesiroop

Begin met koken

: 20 min. (+ 6 u. vriestijd)
1
Schil de bananen en snijd ze in schijfjes. Verwijder de steeltjes van 500 g aardbeien en snijd de grootste in 2. Verdeel het fruit over een grote schaal, dek af en zet minstens 6 u in de diepvriezer.
2
Doe de helft van de diepgevroren bananen in een blender. Mix met 3 el agavesiroop en de amandeldrink tot een smeui╠łg ijs. Bewaar in de diepvriezer.
3
Doe de rest van de bananen met de diepgevroren aardbeien in de blender. Mix met 3 el agavesiroop en het sap van de citroenen (naar eigen smaak) tot een smeui╠łg ijs. Bewaar in de diepvriezer.
4
Serveer de 2 aromaÔÇÖs samen. Werk af met de overige stukjes aardbeien en de frambozencoulis.
1
Schil de bananen en snijd ze in schijfjes. Verwijder de steeltjes van 500 g aardbeien en snijd de grootste in 2. Verdeel het fruit over een grote schaal, dek af en zet minstens 6 u in de diepvriezer.
2
Doe de helft van de diepgevroren bananen in een blender. Mix met 3 el agavesiroop en de amandeldrink tot een smeui╠łg ijs. Bewaar in de diepvriezer.
3
Doe de rest van de bananen met de diepgevroren aardbeien in de blender. Mix met 3 el agavesiroop en het sap van de citroenen (naar eigen smaak) tot een smeui╠łg ijs. Bewaar in de diepvriezer.
4
Serveer de 2 aromaÔÇÖs samen. Werk af met de overige stukjes aardbeien en de frambozencoulis.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 290; energie (kCal): 69; vetten (g): 0,4; verzadigde vetten (g): 0,1; koolhydraten (g): 15,7; suikers (g): 10,8; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 0,8; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 243,78
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingredi├źnten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ÔÇśMaten en gewichtenÔÇÖ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygi├źneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingredi├źnten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 290; energie (kCal): 69; vetten (g): 0,4; verzadigde vetten (g): 0,1; koolhydraten (g): 15,7; suikers (g): 10,8; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 0,8; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 243,78
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingredi├źnten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ÔÇśMaten en gewichtenÔÇÖ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygi├źneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingredi├źnten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegan
Kids,Romantisch diner
Dessert
Lente,Zomer
Dessert

Ingredi├źnten voor 6 personen

Toon:

Aardbei | Bio

Delhaize

Aardbei | Bio

3 ├Ś 250 gr

Bio

ÔéČ13,47

Bananen | BIO

Delhaize

Bananen | BIO

2 ├Ś 850 gr

Bio

ÔéČ4,30

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

ÔéČ0,69

Coulis | Framboos | 80% fruit

Ponthier

Coulis | Framboos | 80% fruit

250 gr

ÔéČ5,99

Amandel | Drink

Delhaize

Amandel | Drink

1 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

ÔéČ1,59

Agave  | Siroop | Bio

Delhaize

Agave | Siroop | Bio

345 gr

Kleine Leeuw, kleine prijsBio

ÔéČ2,85

Totaal:
ÔéČ28,89