Mosselen met vermout, venkelzaadjes en zeekraal
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
4 op 5Gluten vrij
Barbecue
Voorgerecht


Ingrediënten voor 4 Porties
4 Porties
- 1 kg mosselen
- 3 stengels witte bleekselderij
- 100 g zeekraal
- 1 d'oignon
- 1/2 bussel bladpeterselie
- 2,5 dl witte vermout
- 2 el olijfolie
- 2 el kruiden ‘Mosselen gastronomisch’ Delhaize
- 1 kl venkelzaadjes
- 1 kl zachte chilivlokken
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1998011500262100000
F2023010400114550000
F2019013100030620000
S1981010200234940000
S2018121400139560000
S2021020200503530000
S2009113008000080000
Reeds in je keuken
S2021060800553730000
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min. + 5 min. kooktijd
- Spoel de mosselen met koud water, maar laat ze niet weken.
- Snipper de selder, de ui en de peterselie. Doe ze in een sauteerpan of in een gietijzeren pan. Voeg de zeekraal, de mosselen, de vermout, de olijfolie en alle kruiden toe.
- Zet de sauteerpan op de hete barbecue (of op een hoog vuur) en meng gedurende ± 5 min, tot alle mosselen open zijn.
- Dien warm op, als voorgerecht.
Nutritionele informatie
Per 100 g: Energie: 37,5 kcal - Vetten: 1,7 g - Koolhydraten: 3,2 g - Vezels: 0,6 g - Eiwitten: 2,0 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Barbecue
Zomer
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1998011500262100000
F2023010400114550000
F2019013100030620000
S1981010200234940000
S2018121400139560000
S2021020200503530000
S2009113008000080000
Reeds in je keuken
S2021060800553730000