Mojo Verde
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
4 op 5Vegan
Barbecue
Sauzen
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 3 à 6 teentjes knoflook
- 1 koffielepel gemalen komijn
- 10 cl olijfolie
- 8 takjes bladpeterselie
- 1 eetlepel wijnazijn
- peper en zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2015010900012390000
F1986053100316200000
S2002062000007210000
Reeds in je keuken
F2008120300394620000
Laad nog 2 producten
Begin met koken
- Giet de olijfolie in een maatbeker. Voeg de geperste knoflookteentjes toe, de peterselieblaadjes, de azijn, de komijn en het zout. Mix tot een homogene saus en breng op smaak.
- Serveer op kamertemperatuur met op de barbecue geroosterde varkensbrochettes of –koteletten.
Kooktip
- Ook lekker met aardappelen in de schil, vis, enz.
- Je kan de peterselie vervangen door koriander of de 2 kruiden mengen.
- Wanneer je de mojo vooraf bereidt, dek de saus dan af met vershoudfolie en zorg dat de folie kleeft aan de oppervlakte om oxidatie te voorkomen. Neem 20 min. voor het opdienen uit de koelkast.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 2106; energie (kCal): 511; vetten (g): 52,4; verzadigde vetten (g): 6,2; koolhydraten (g): 6,4; suikers (g): 4,1; vezels (g): 2,4; eiwitten (g): 2,4; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 247,22
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Spaans
Vegan
Barbecue
Overig
Sauzen
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2015010900012390000
F1986053100316200000
S2002062000007210000
Reeds in je keuken
F2008120300394620000
Laad nog 2 producten