Mirabelcrumble met kruiden
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
2 op 5Vegetarisch
Dessert
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 6 Porties
- 600 g mirabellen
- 45 g havermoutvlokken
- 50 g boter op kamertemperatuur
- 100 g bruine kandijsuiker
- 1 mespunt kaneel
- 1 mespunt kardemom
- 1 rol zanddeeg
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
Reeds in je keuken
F1981081800104400000
Begin met koken
Bereidingstijd: 40 min.
- Bekleed de bodem van 4 tot 6 taartvormpjes (afhankelijke van de grootte) met het deeg en zet ze ± 10 min. in de oven op 180°C.
- Ontpit de mirabellen en leg ze in de taartvormpjes.
- Doe de boter, de suiker, de kaneel, de kardemom en de havermoutvlokken in een slakom. Kneed alles met de vingers tot er grote kruimels ontstaan die je verdeelt over de mirabellen.
- Laat nog ongeveer 20 min. bakken op 180°C.
- Serveer met zure room.
Kooktip
Het mirabellenseizoen is erg kort, maar dit recept klaar je ook met 2 bokalen mirabellen op siroop.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 908; energie (kCal): 217; vetten (g): 9; verzadigde vetten (g): 4,6; koolhydraten (g): 30,8; suikers (g): 20,3; vezels (g): 2,1; eiwitten (g): 2,3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 372,81
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Brunch
Zomer
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
Reeds in je keuken
F1981081800104400000