Mini bladerdeegjes met geitenkaas, gekonfijte tomaat en salsa verde
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Hapjes
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 12 Porties
- 200 g geitenkaas Sainte Maure in stronk
- 3 vellen bladerdeeg
- 100 g halfgedroogde tomaten gemarineerd in olie
- 2 eetlepels salsa verde
- 1 ei
- peper
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2011091200179600000
F2012031300129700000
F2009082800366530000
F2010083100116000000
Laad nog 1 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 10 min. + 10 min. kooktijd
- Verwarm de oven voor op stand 6 - 180°C.
- Snijd de vellen bladerdeeg in vieren. Bedek het ovenrooster met bakpapier en leg er de lapjes bladerdeeg op. Bestrijk de randen met opgeklopt ei en schik in het midden van elk lapje een portie gemarineerde tomaten die je eerst laat uitlekken en dan in grove stukken verdeelt.
- Snijd aan de uiteinden van de geitenbuche de korst weg en verdeel in 12 schijfjes. Leg die op de tomaten, breng op smaak met peper en zet ongeveer 10 minuten in de oven tot de hapjes goudgeel zijn.
- Strijk er wat salsa verde op en serveer als ze wat afgekoeld zijn.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 964; energie (kCal): 232; vetten (g): 17,5; verzadigde vetten (g): 9,5; koolhydraten (g): 5,1; suikers (g): 3,7; vezels (g): ; eiwitten (g): 13,5; zout (g): 1,7. Energie (kcal/portie): 74,63
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Diner
Hapjes
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2011091200179600000
F2012031300129700000
F2009082800366530000
F2010083100116000000
Laad nog 1 producten