Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

GRATIS COLLECT deze week 🛒🚗Geniet van gratis collect met de code COLFREE!> Profiteer ervan! <

Recept zoekresultatenMillefeuille van aubergines met gedroogde ham
Delhaize logo
  • Millefeuille van aubergines met gedroogde ham
    A

Millefeuille van aubergines met gedroogde ham

door Pascale Naessens

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Voorgerecht
Millefeuille van aubergines met gedroogde hamA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 8 fijne plakjes gerookte ham
  • 1 handvol rucola
  • 2 aubergines
  • 40 kerstomaatjes
  • 1 citroen
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • grof zeezout

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kookham

Aoste

Kookham

3 × 120 gr

€14,37

Rucola | Rode biet

Delhaize

Rucola | Rode biet

75 gr

€1,79

Aubergine | 1Stuk

Delhaize

Aubergine | 1Stuk

1 st

€1,25

Kerstomaat | rood

Delhaize

Kerstomaat | rood

3 × 250 gr

€5,97

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Pijnboompitten

Delhaize

Pijnboompitten

150 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€4,49

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€4,99

Zeezout | Grof

La Baleine

Zeezout | Grof

500 gr

€1,39

Totaal:
€28,56

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min + 20 min marineertijd + 20 min gaartijd

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Haal het vocht uit de aubergines: snijd de aubergines in plakjes en bestrooi beide kanten met grof zout. Leg ze tussen keukenpapier met een gewicht erop, 2 borden bijvoorbeeld, zodat het vocht eruit gaat. Laat zo’n 20 min trekken. Verwijder het zout nadien zeer grondig met een borstel of een keukenpapiertje.
  3. Intussen droog je de fijne plakjes ham gedurende 7 min in de warme oven. Leg ze op de rooster van de oven, zodat ze lekker krokant worden. Bruin intussen ook de pijnboompitten even in de oven.
  4. Als de aubergines goed zijn afgeborsteld, bestrijk je ze met olijfolie en kruid je ze met peper. (Voeg zeker geen extra zout toe, dit gerecht is al zout genoeg op zichzelf. In ham zit al veel zout en ook de aubergines hebben al genoeg zout door de voorbereiding.)
  5. Leg ze op de rooster van de oven op 180°C gedurende 20 min.
  6. Leg de kleine tomaatjes in een vuurvast kommetje en laat de steeltjes eraan voor het decoratieve effect. Kruid ze met peper en giet er een scheutje olijfolie bij.
  7. Zet het kommetje met de tomaatjes 20 min in de oven bij de aubergines. Giet enkel een beetje olijfolie en een paar druppeltjes citroensap bij de rucola.
  8. Maak torentjes: begin met een plakje aubergine, leg daarop wat rucola, een tomaatje, wat pijnboompitjes en een plakje gedroogde ham en werk zo verder.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 316; energie (kCal): 76; vetten (g): 4,9; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 2,4; suikers (g): 2,2; vezels (g): ; eiwitten (g): 4,8; zout (g): 1,6. Energie (kcal/portie): 235,68
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 316; energie (kCal): 76; vetten (g): 4,9; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 2,4; suikers (g): 2,2; vezels (g): ; eiwitten (g): 4,8; zout (g): 1,6. Energie (kcal/portie): 235,68
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Brunch
Zomer
Voorgerecht
  • Millefeuille van aubergines met gedroogde ham
    A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kookham

Aoste

Kookham

3 × 120 gr

€14,37

Rucola | Rode biet

Delhaize

Rucola | Rode biet

75 gr

€1,79

Aubergine | 1Stuk

Delhaize

Aubergine | 1Stuk

1 st

€1,25

Kerstomaat | rood

Delhaize

Kerstomaat | rood

3 × 250 gr

€5,97

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Pijnboompitten

Delhaize

Pijnboompitten

150 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€4,49

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€4,99

Zeezout | Grof

La Baleine

Zeezout | Grof

500 gr

€1,39

Totaal:
€28,56