Recept zoekresultatenMikadokerststronk
Delhaize logo
  • Mikadokerststronk
    D

Mikadokerststronk

Moeilijkheid

Gemiddeld

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Eindejaar
Dessert
MikadokerststronkD

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 6 eieren
  • 60 g hazelnootpoeder
  • 120 g bloem
  • 180 g kristalsuiker
  • 5 dl room (voor de ganache, de crème en de afwerking)
  • 250 g mascarpone (voor de ganache, de crème en de afwerking)
  • 250 g ‘Callets Dessert’ Jacques (of andere culinaire pure chocolade) (voor de ganache, de crème en de afwerking)
  • 50 g chocoladeschilfers (voor de ganache, de crème en de afwerking)
  • 30 g bloemsuiker (voor de ganache, de crème en de afwerking)
  • 50 g boter (voor de ganache, de crème en de afwerking)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Hazelnoten | Poeder
    100 gr
    60,90 €/kg
    €6,09
    S2015080608020190099
  • Suiker | Vervanger
    300 gr
    13,63 €/kg
    €4,09
    S2021030800523960000
  • F1993070600145100000
  • Buffel mascarpone
    250 gr
    11,96 €/kg
    €2,99
    F2022022800096420000
  • Chocolade | Melk | Krullen | Mini
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    70 gr
    59,29 €/kg
    €4,15
    S2004101100100330000
  • Bloemsuiker
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    3,40 €/kg
    €0,85
    S2016062803657510000
  • Boter | Gezouten
    200 gr
    23,45 €/kg
    €4,69
    F2021080600085270000
  • Reeds in je keuken
  • S2021070500564640000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 40 min. + 10 min. kooktijd + 1 u. afkoeltijd

    1. Maak de ganache: breng de helft van de room aan de kook. Haal van het vuur, voeg de malse boter en de ‘Callets Dessert’ (of de gehakte chocolade) toe. Meng kort, laat 2 min rusten en roer dan met een garde. Giet de ganache in een grote kom en laat volledig afkoelen tot een smeerbare massa. Zet ze indien nodig in de koelkast.
    2. Maak de biscuit: verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eieren en de suiker, tot het mengsel in volume verdrievoudigt. Meng de bloem met het hazelnootpoeder en zeef ze boven de losgeklopte eieren. Roer voorzichtig met een soepele spatel. Bedek de ovenplaat met bakpapier en verdeel er het deeg gelijk over. Bak het 10 min in de oven, tot de bovenkant heel lichtjes goudbruin is, maar nog mals aanvoelt. Bevochtig 2 keukendoeken en wring ze helemaal uit. Leg er 1 plat op het werkblad en laat er de biscuit met zijn bakpapier op glijden. Bedek de biscuit met bakpapier en dan met de 2de keukendoek. Druk deze goed aan tegen de randen en laat de biscuit mooi vlak volledig afkoelen.
    3. Maak de crème: klop de mascarpone met de rest van de room en de bloemsuiker tot een luchtige crème, eerst op lage snelheid en dan sneller.
    4. Haal de biscuit uit de keukendoeken, maar laat hem op het bakpapier. Bestrijk hem met ganache en laat een rand van ± 3 cm vrij aan de 2 korte kanten van de rechthoek. Smeer er nog een laag crème op en rol de biscuit strak op met behulp van het bakpapier. Leg de kerststronk op de dienschotel en bestrijk hem met een dikke laag crème. Snijd de uiteinden van de kerststronk mooi recht af. Werk af met de chocoladeschilfers, dek af en bewaar in de koelkast tot net voor het opdienen.

    Tip: Zorg voor een extra toverachtige toets met kleine gemetalliseerde suikerparels of andere kleine versieringen naar keuze.


    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1589; energie (kCal): 383; vetten (g): 28,2; verzadigde vetten (g): 16; koolhydraten (g): 26,6; suikers (g): 21,1; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 5,7; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 857,15
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Eindejaar
    Dessert
    Dessert
    • Mikadokerststronk
      D

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Hazelnoten | Poeder
    100 gr
    60,90 €/kg
    €6,09
    S2015080608020190099
  • Suiker | Vervanger
    300 gr
    13,63 €/kg
    €4,09
    S2021030800523960000
  • F1993070600145100000
  • Buffel mascarpone
    250 gr
    11,96 €/kg
    €2,99
    F2022022800096420000
  • Chocolade | Melk | Krullen | Mini
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    70 gr
    59,29 €/kg
    €4,15
    S2004101100100330000
  • Bloemsuiker
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    3,40 €/kg
    €0,85
    S2016062803657510000
  • Boter | Gezouten
    200 gr
    23,45 €/kg
    €4,69
    F2021080600085270000
  • Reeds in je keuken
  • S2021070500564640000