Recept zoekresultatenMet cornflakes gepaneerde kip, saus met citroen
Delhaize logo
  • Met cornflakes gepaneerde kip, saus met citroen

Met cornflakes gepaneerde kip, saus met citroen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

4 op 5
Voorgerecht
Met cornflakes gepaneerde kip, saus met citroen

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 citroen (saus)
  • 100 g cornflakes
  • een beetje frituurolie
  • een bord bloem
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook (saus)
  • 1 hardgekookt ei (saus)
  • 1 eetlepel kappers (saus)
  • 5 kleine augurken (saus)
  • 4 kleine kipfilets
  • 2 eetlepels mayonaise (saus)
  • peper
  • 100 g plattekaas (saus)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kip | Extra fijne filetlapjes
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 400 gr
    +/-16,49€/kg
    +/-€6,60
    F2000111300905200000
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,33 €/st
    €1,99
    F2010083100116000000
  • Bloem | Vloeiend
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    1,55 €/kg
    €1,55
    S1991062500095700000
  • Reeds in je keuken
  • Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    45 gr
    30,89 €/kg
    €1,39
    S2021021000507870000
  • Begin met koken

    1. Plet de cornflakes in een diepvrieszakje zonder ze tot poeder te verkruimelen, strooi ze vervolgens in een groot bord.
    2. Maak het flapje vlees aan de achterkant van de filets los en snij de filets in 2, zodat je in totaal 12 stukken hebt. Kruid ze met peper en zout en haal ze door de bloem. Schud er het teveel aan bloem af en haal ze vervolgens door de met peper en zout losgeklopte eieren. Wentel ze tenslotte in de cornflakes. Dek af en zet minstens 30 min. in de koelkast.
    3. Maak ondertussen de saus: prak het hardgekookte ei met een vork. Voeg wat geraspte citroenschil (ongeveer 1 koffielepel) toe, 2 eetlepels citroensap en de in ringetjes gesneden augurken. Doe er de plattekaas bij, de mayonaise, de kappers en de bieslook. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
    4. Giet een bodempje olie in een grote braadpan en bak er de stukken kip aan beide kanten goudbruin in op middelhoog vuur. Leg ze op absorberend papier.
    5. Serveer warm met de saus en met een gemengde salade.

    Kooktip

    Vis kan je op dezelfde manier paneren: serveer er citroenpartjes bij.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Diner
    Voorgerecht
    • Met cornflakes gepaneerde kip, saus met citroen

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kip | Extra fijne filetlapjes
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 400 gr
    +/-16,49€/kg
    +/-€6,60
    F2000111300905200000
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,33 €/st
    €1,99
    F2010083100116000000
  • Bloem | Vloeiend
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    1,55 €/kg
    €1,55
    S1991062500095700000
  • Reeds in je keuken
  • Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    45 gr
    30,89 €/kg
    €1,39
    S2021021000507870000
  • Deze recepten kan je ook leuk vinden