Door de invoering van herbruikbare plooiboxenis de beschikbaarheid van de tijdslots tijdelijk beperkt. We danken u voor uw begrip.Meer weten

Terugroeping product:«Depo-Ei CV» mogelijke aanwezigheid van SalmonellaMeer info >

Delhaize logo
  • Merveilleux
    E

Merveilleux

MerveilleuxE
Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 100 g eiwit
  • 100 g suiker
  • 110 g poedersuiker
  • 1 dl volle room (zeer koud)
  • 200 g zwarte chocolade
  • 100 g hazelnoten
  • 100 g eiwit
  • 100 g suiker
  • 110 g poedersuiker
  • 1 dl volle room (zeer koud)
  • 200 g zwarte chocolade
  • 100 g hazelnoten

Begin met koken

: 15 min. + 30 min. rusten + 45 min. in de oven
1
Verwarm de oven voor op 170°C.
2
Klop de eiwitten lichtjes op, voeg 100 g suiker in één keer toe en klop verder tot een stevig glanzend schuim. Voeg vervolgens de poedersuiker toe en spatel voorzichtig door de eiwitten.
3
Bedek een ovenplaat met bakpapier. Vul een spuitzak zonder spuitmond met het deeg en spuit toefjes van 8 cm doorsnede op het bakpapier. Bak ze krokant in de oven gedurende 30 à 35 min, zodat ze lichtjes gekleurd zijn. Laat de meringues afkoelen.
4
Klop de room half op en voeg al kloppend de rest van de suiker toe.
5
Verlaag de oventemperatuur naar 150°C. Rooster de noten in de oven gedurende 10 min. Hak ze daarna grof.
6
Maak nu de chocoladeschilfers. Smelt 100 g chocolade au bain-marie. Smeer de gesmolten chocolade met behulp van een mes of een spatel zeer dun uit op een vel bakpapier. Laat minstens 30 min afkoelen in de koelkast. Breek daarna in stukjes.
7
Schik de meringues op afzonderlijke bordjes of op een grote schaal zodat iedereen een stukje kan nemen.
1
Verwarm de oven voor op 170°C.
2
Klop de eiwitten lichtjes op, voeg 100 g suiker in één keer toe en klop verder tot een stevig glanzend schuim. Voeg vervolgens de poedersuiker toe en spatel voorzichtig door de eiwitten.
3
Bedek een ovenplaat met bakpapier. Vul een spuitzak zonder spuitmond met het deeg en spuit toefjes van 8 cm doorsnede op het bakpapier. Bak ze krokant in de oven gedurende 30 à 35 min, zodat ze lichtjes gekleurd zijn. Laat de meringues afkoelen.
4
Klop de room half op en voeg al kloppend de rest van de suiker toe.
5
Verlaag de oventemperatuur naar 150°C. Rooster de noten in de oven gedurende 10 min. Hak ze daarna grof.
6
Maak nu de chocoladeschilfers. Smelt 100 g chocolade au bain-marie. Smeer de gesmolten chocolade met behulp van een mes of een spatel zeer dun uit op een vel bakpapier. Laat minstens 30 min afkoelen in de koelkast. Breek daarna in stukjes.
7
Schik de meringues op afzonderlijke bordjes of op een grote schaal zodat iedereen een stukje kan nemen.
Nutritionele informatie
E
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1768; energie (kCal): 425; vetten (g): 23,5; verzadigde vetten (g): 9,9; koolhydraten (g): 47; suikers (g): 45,1; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 6,4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 377,19
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1768; energie (kCal): 425; vetten (g): 23,5; verzadigde vetten (g): 9,9; koolhydraten (g): 47; suikers (g): 45,1; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 6,4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 377,19
Vegetarisch
Overig
Herfst,Winter
Dessert

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Scharreleieren | 5+1
Columbus Scharreleieren | 5+1
6 st
Promo
3
20
Bloemsuiker
Tienen-Tirlemont Bloemsuiker
250 gr
0
79
Suiker | Vervanger
Zusto Suiker | Vervanger
300 gr
4
39
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Pralines | Pure Chocolade | 70% | BIO
Côte d'Or Pralines | Pure Chocolade | 70% | BIO
2 × 180 gr
Bio
    7
    55
    Hazelnoten | geroosterd
    Delhaize Hazelnoten | geroosterd
    200 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    3
    39
    Totaal:
    €28,02

    Deze recepten kan je ook leuk vinden