Door de invoering van herbruikbare plooiboxenis de beschikbaarheid van de tijdslots tijdelijk beperkt. We danken u voor uw begrip.Meer weten

Terugroeping product:«Depo-Ei CV» mogelijke aanwezigheid van SalmonellaMeer info >

Recept zoekresultatenMeringue met reuzenpompoen
Delhaize logo
  • Meringue met reuzenpompoen
    C

Meringue met reuzenpompoen

Meringue met reuzenpompoenC
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 1 el amandelpoeder
  • 1/2 biocitroen
  • 3 eieren
  • 4 eiwitten
  • 1/2 kl gemberpoeder
  • 1/2 kl kaneelpoeder
  • 1 pakje kruimeldeeg
  • 1 el maïszetmeel
  • 500 g vruchtvlees van reuzenpompoen
  • 150 g poedersuiker
  • 1/2 stokje vanille
  • 30 cl vloeibare room
  • 1 el amandelpoeder
  • 1/2 biocitroen
  • 3 eieren
  • 4 eiwitten
  • 1/2 kl gemberpoeder
  • 1/2 kl kaneelpoeder
  • 1 pakje kruimeldeeg
  • 1 el maïszetmeel
  • 500 g vruchtvlees van reuzenpompoen
  • 150 g poedersuiker
  • 1/2 stokje vanille
  • 30 cl vloeibare room

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Bekleed een taartvorm met het deeg. Prik de bodem in met een vork. Leg een cirkel bakpapier op het deeg en bedek met rijstkorrels. Plaats 15 min in de oven. Haal uit de oven, verwijder de rijst en het papier.
3
Snijd het vruchtvlees in blokjes, stoom ze gedurende 15 min en mix ze vervolgens.
4
Giet de pompoenpuree in een diepe schotel. Voeg de amandelpoeder, de kaneel, de vanillezaadjes, de gember en 1 kl citroenzeste toe. Meng. Voeg de maïzena toe en meng opnieuw. Klop 3 eieren los en voeg ze toe aan de bereiding, samen met de room. Meng zorgvuldig en giet deze bereiding op de gebakken taartbodem. Zet gedurende 40 min in de oven. Haal de taart uit de oven en laat ze volledig afkoelen, alvorens het schuim voor de meringue te bereiden.
5
Klop de eiwitten tot een stevig sneeuw. Voeg de resterende suiker toe. Verdeel het schuim over de taart en zet onder de grill gedurende 10 min.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Bekleed een taartvorm met het deeg. Prik de bodem in met een vork. Leg een cirkel bakpapier op het deeg en bedek met rijstkorrels. Plaats 15 min in de oven. Haal uit de oven, verwijder de rijst en het papier.
3
Snijd het vruchtvlees in blokjes, stoom ze gedurende 15 min en mix ze vervolgens.
4
Giet de pompoenpuree in een diepe schotel. Voeg de amandelpoeder, de kaneel, de vanillezaadjes, de gember en 1 kl citroenzeste toe. Meng. Voeg de maïzena toe en meng opnieuw. Klop 3 eieren los en voeg ze toe aan de bereiding, samen met de room. Meng zorgvuldig en giet deze bereiding op de gebakken taartbodem. Zet gedurende 40 min in de oven. Haal de taart uit de oven en laat ze volledig afkoelen, alvorens het schuim voor de meringue te bereiden.
5
Klop de eiwitten tot een stevig sneeuw. Voeg de resterende suiker toe. Verdeel het schuim over de taart en zet onder de grill gedurende 10 min.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 883; energie (kCal): 212; vetten (g): 12,8; verzadigde vetten (g): 6,4; koolhydraten (g): 19,7; suikers (g): 11,9; vezels (g): 1; eiwitten (g): 4,2; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 403,65
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 883; energie (kCal): 212; vetten (g): 12,8; verzadigde vetten (g): 6,4; koolhydraten (g): 19,7; suikers (g): 11,9; vezels (g): 1; eiwitten (g): 4,2; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 403,65
Vegetarisch
Halloween
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Amandelpoeder
Delhaize Amandelpoeder
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
05
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Scharreleieren | 5+1
Columbus Scharreleieren | 5+1
6 st
Promo
3
20
Kruiden | Gember | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Gember | Gemalen
28 gr
3
35
Kruiden | Kaneel | Stokjes
Delhaize Kruiden | Kaneel | Stokjes
13 gr
1
19
Kruimeldeeg | Vers
Delhaize Kruimeldeeg | Vers
230 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
89
Maiszetmeel
Delhaize Maiszetmeel
400 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
29
Pompoenblokjes
Delhaize Pompoenblokjes
2 × 400 gr
2
79
Suiker | Vervanger
Zusto Suiker | Vervanger
300 gr
4
39
Aroma | Vanille
Vahiné Aroma | Vanille
20 cl
3
99
Room | Lichte | 15% 20cl
Dilea Room | Lichte | 15% 20cl
2 × 20 cl
2de tegen -50%
3
39
Totaal:
€33,40

Deze recepten kan je ook leuk vinden