Meloengranité met cake en mascarponemousse
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
5 op 5Vegetarisch
Dessert
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 2 eetlepels bloemsuiker
- 1 stuk cake
- 250 g mascarpone
- 1 meloen
- 1 bosje munt
- 1 vanillestokje
- 2,5 dl opgeklopte room
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2009092900151900000
F2015073000821400000
F1997032600141900000
F2007062600338410000
Laad nog 3 producten
Begin met koken
- Schil de meloen en verwijder de zaadjes. Mix het vruchtvlees en laat uitlekken.
- Zet het uitgelekte vruchtvlees in de vriezer en laat opstijven – roer af en toe om.
- Meng de mascarpone, de room, de uitgeschraapte vanillestok en de bloemsuiker onder elkaar.
- Steek met een dresseerring rondjes uit de cake, schep er wat granité bij, dresseer met enkele quenelles mascarponemousse en werk af met een beetje munt.
Kooktip
Weinig tijd? Gebruik voor het invriezen een grote platte schaal, dat versnelt de invriestijd.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 856; energie (kCal): 207; vetten (g): 18,4; verzadigde vetten (g): 11,7; koolhydraten (g): 8,2; suikers (g): 6,3; vezels (g): 1; eiwitten (g): 1,9; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 572,98
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Vegetarisch
Overig
Lente,Zomer
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2009092900151900000
F2015073000821400000
F1997032600141900000
F2007062600338410000
Laad nog 3 producten