Recept zoekresultatenMeloenconfituur met groene thee
Delhaize logo
C
Meloenconfituur met groene theeC

Meloenconfituur met groene thee

Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

3 porties
  • 2 cavaillonmeloenen
  • 2 citroenen
  • 800 g fijne kristalsuiker
  • 1 zakje groene jasmijnthee taste of Inspirations
  • 2 cavaillonmeloenen
  • 2 citroenen
  • 800 g fijne kristalsuiker
  • 1 zakje groene jasmijnthee taste of Inspirations

Begin met koken

: 1 u + 6 u weken
1
Schil de meloenen, haal de pitten eruit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes (1 kg netto). Schik de meloenblokjes in een grote schotel en voeg het sap van de citroenen en de suiker toe (80% van het gewicht van de meloen). Meng, dek af met vershoudfolie en laat 6 u weken.
2
Giet na 6 u het mengsel in een pot of een inox kom met een dikke bodem. Verwarm de confituur tot hij bijna kookt, voeg de theezakjes toe en laat 10 min trekken. Verwijder de theezakjes.
3
Zet het vuur hoger en laat al roerend exact 25 min koken. Schep het schuim weg. Tel de kooktijd vanaf het moment dat de massa kookt, zelfs wanneer je er in roert.
4
Mix lichtjes en giet in gesteriliseerde confituurpotten. Indien het potten met een deksel zijn, sluit ze en draai ze om tot ze volledig afgekoeld zijn.
1
Schil de meloenen, haal de pitten eruit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes (1 kg netto). Schik de meloenblokjes in een grote schotel en voeg het sap van de citroenen en de suiker toe (80% van het gewicht van de meloen). Meng, dek af met vershoudfolie en laat 6 u weken.
2
Giet na 6 u het mengsel in een pot of een inox kom met een dikke bodem. Verwarm de confituur tot hij bijna kookt, voeg de theezakjes toe en laat 10 min trekken. Verwijder de theezakjes.
3
Zet het vuur hoger en laat al roerend exact 25 min koken. Schep het schuim weg. Tel de kooktijd vanaf het moment dat de massa kookt, zelfs wanneer je er in roert.
4
Mix lichtjes en giet in gesteriliseerde confituurpotten. Indien het potten met een deksel zijn, sluit ze en draai ze om tot ze volledig afgekoeld zijn.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 743; energie (kCal): 176; vetten (g): 0,2; verzadigde vetten (g): 0; koolhydraten (g): 42,7; suikers (g): 41,9; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 0,4; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 1187,47
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 743; energie (kCal): 176; vetten (g): 0,2; verzadigde vetten (g): 0; koolhydraten (g): 42,7; suikers (g): 41,9; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 0,4; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 1187,47
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegan
Brunch
Ontbijt
Bijgerechten

Ingrediënten voor 3 personen

Toon:

Meloen | Galia

Delhaize

Meloen | Galia

850 gr

€2,99

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Suiker | Fijn | Kristal

Delhaize

Suiker | Fijn | Kristal

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,99

Thee | Groen | Lemon | Ft | Bio

Clipper

Thee | Groen | Lemon | Ft | Bio

37 gr

Bio

€4,09

Totaal:
€8,76