Recept zoekresultatenMechelse koekoek met artisjok, groene kool en krokantjes
Delhaize logo
  • Mechelse koekoek met artisjok, groene kool en krokantjes

Mechelse koekoek met artisjok, groene kool en krokantjes

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Mechelse koekoek met artisjok, groene kool en krokantjes

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 artisjokken, in kwartjes gesneden
  • 2 sneden brioche
  • 1 vel filodeeg
  • 1 eetlepel gegrilde pijnboompitten
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 1 teentje knoflook
  • 8 fijngehakte en geblancheerde groenekoolbladeren
  • 4 geschilde en in blokjes gesneden pastinaken
  • 1 Mechelse koekoek
  • mimolettesnippers
  • truffeljus en -stukjes
  • gevogeltebouillon
  • melk
  • verse room
  • olijfolie
  • peper
  • kippenkruiden

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Kip | Mix
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    55 gr
    14,36 €/kg
    €0,79
    S2021021100508490000
  • Mechelse koekoek
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 1,3 kg
    +/-8,39€/kg
    +/-€10,91
    F2009081200275110000
  • Brioche | Gesneden
    485 gr
    12,14 €/kg
    €5,89
    F2000080100859500000
  • Filodeeg
    260 gr
    10,58 €/kg
    €2,75
    S2012052400271020000
  • Begin met koken

    1. Haal het wit en de bouten van de Mechelse koekoek en wrijf ze in met een doormidden gesneden teentje look. Bestrooi met kippenkruiden, zout en peper en laat goudbruin bakken in olijfolie. Laat het vlees even afkoelen alvorens het in huishoudfolie te verpakken. Stoom het vervolgens gaar (50 min. in stoomoven op 65 °C).
    2. Kook de pastinaak in de melk. Laat uitlekken, mix en kruid.
    3. Smeer het filodeeg in met olijfolie en bestrooi het met kippenkruiden. Zet het een tiental minuten in de oven op 180 °C tot het goudbruin is en breek het in stukken.
    4. Giet het truffelsap en de gevogeltebouillon in een pannetje en laat inkoken. Voeg er de room en de stukken koekoek bij en laat een kwartiertje op een zacht vuurtje koken. Breng op smaak.
    5. Bak de spekjes in wat olie, voeg er de koolbladeren bij en meng. Doe er een beetje room en fijngehakte pijnboompitten bij, laat 10 tot 15 minuten sudderen en vervolgens afkoelen.
    6. Sauteer de artisjokkwartjes in olijfolie.
    7. Snijd de stukken brood in twee en bak ze goudbruin in olijfolie.
    8. Beleg deze toasts met kool en mimolette en laat de kaas smelten in de oven.
    9. Schik de koekoek op de borden met de pastinaakpuree, de artisjokken en de toast met kool. Overgiet met saus, versier met deegkrokantjes en eventueel wat kant-en-klaar gefrituurde uitjes en dien onmiddellijk op.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Mechelse koekoek met artisjok, groene kool en krokantjes

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Kip | Mix
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    55 gr
    14,36 €/kg
    €0,79
    S2021021100508490000
  • Mechelse koekoek
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 1,3 kg
    +/-8,39€/kg
    +/-€10,91
    F2009081200275110000
  • Brioche | Gesneden
    485 gr
    12,14 €/kg
    €5,89
    F2000080100859500000
  • Filodeeg
    260 gr
    10,58 €/kg
    €2,75
    S2012052400271020000