Recept zoekresultatenMangocompote met rozijnen en specerijen
Delhaize logo
  • A
  • Mangocompote met rozijnen en specerijen

Mangocompote met rozijnen en specerijen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegan
Dessert
Mangocompote met rozijnen en specerijenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g rijpe mango's
  • 30 g rozijnen
  • 50 g ruwe rietsuiker
  • 1/2 kl vierkruidenpoeder
  • 1 limoen

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Mango

Delhaize

Mango

3 × 250 gr

€4,77

Droge vruchten | Rozijnen | Natuur

Bonner

Droge vruchten | Rozijnen | Natuur

200 gr

€2,29

Cassonade

Tienen-Tirlemont

Cassonade

500 gr

€1,59

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,69

Totaal:
€9,34

Begin met koken

  1. Schil de mango’s en snij het vruchtvlees in blokjes. Doe ze in een stoofpan met de suiker, het limoensap, het vierkruidenpoeder en de rozijnen. Breng al roerend aan de kook. Dek af en laat 10 à 15 min. op een zacht vuur sudderen.
  2. De gaartijd hangt af van de rijpheid van de mango’s: de blokjes moeten zacht zijn zonder uiteen te vallen.
  3. Dien lauw op met een bol vanilleijs of koud met plattekaas. Je kan deze compote ook serveren bij wild, ganzenlever, gevogelte, enz.

Kooktip

Om te kunnen genieten van de zachte, in de mond smeltende mango’s, mag je deze compote zeker niet mixen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 386; energie (kCal): 91; vetten (g): 0,4; verzadigde vetten (g): 0,1; koolhydraten (g): 21; suikers (g): 19,8; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 0,7; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 171,17
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 386; energie (kCal): 91; vetten (g): 0,4; verzadigde vetten (g): 0,1; koolhydraten (g): 21; suikers (g): 19,8; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 0,7; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 171,17
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Ontbijt
Lente,Zomer
Dessert
  • A
  • Mangocompote met rozijnen en specerijen

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Mango

Delhaize

Mango

3 × 250 gr

€4,77

Droge vruchten | Rozijnen | Natuur

Bonner

Droge vruchten | Rozijnen | Natuur

200 gr

€2,29

Cassonade

Tienen-Tirlemont

Cassonade

500 gr

€1,59

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,69

Totaal:
€9,34