Maatjes en slaatje van gegrilde krielaardappelen met sperziebonen
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
4 op 5Gluten vrij
Vaderdag
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 8 maatjes
- 500 g sperziebonen
- 1 kleine bussel waterkers
- 800 g krieltjes
- 1 citroen bio
- 4 el water
- 250 g mayonaise
- 2 kl shiro misopasta
- 2 koffielepels mosterd
- 2 kl gerookte paprika
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020072900064130000
F1986053100310700000
F2009111900378420000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
- Stoom de ongeschilde aardappelen 15 min zodat ze wat 'al dente' blijven.
- Kook tegelijkertijd de sperziebonen ± 6 min in kokend water (let op: ze moeten ook 'al dente' blijven). Laat ze uitlekken en dompel ze onder in ijskoud water.
- Vinaigrette: rasp wat citroenzeste (± 1 kl) en voeg er 2 el sap aan toe. Voeg alle andere ingrediënten toe, meng alles goed met een garde en voeg indien nodig nog wat water toe.
- Verhit een grote grill (of 2 pannen). Halveer de krielaardappelen, meng er 3 el vinaigrette door en leg ze met de gesneden kant naar beneden op de hete grill. Haal ze eraf zodra ze grillstrepen hebben en doe hetzelfde met de sperziebonen (uitgelekt en vermengd met vinaigrette).
- Meng de krielaardappelen, de sperziebonen en de waterkers (enkel de blaadjes). Serveer bij de maatjes met uien en zet de vinaigrette er apart naast.
Tip
haal de maatjes uit de koelkast bij het begin van dit recept. Zo zijn ze niet te koud wanneer je ze opeet.
Nutritionele informatie
Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 640/154 ; Vetten (g): 10,8 ; Verzadigde vetzuren (g): 1,2 ; Koolhydraten (g): 7,6 ; Suikers (g): 1 ; Vezels (g): 1,4 ; Eiwitten (g): 5,9 ; Zout (g): 0,9 ; Energie (kcal per portie): 868 ; Nutri-score: B
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Gluten vrij
Vaderdag
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020072900064130000
F1986053100310700000
F2009111900378420000
Laad nog 4 producten