Maaltijdsoep met prei, gehakt en verse kaas
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
5 op 5Gluten vrij
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 300 g varkens- en kalfsgehakt
- 2 stengels prei
- 1 ui
- 2 vastkokende aardappelen (Nicola)
- 100 g verse kaas (vlootje)
- 5 dl groentebouillon Fundo
- 5 dl water
- 2 el olijfolie
- 2 el gehakte peterselie
- 1 laurierblad
- 1 teentje knoflook
- 1 el Provençaalse kruiden
- Peper en zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1987090400608400000
F1986053100317200000
F1986053100315100000
F1989011800378500000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
- Bak het vlees, de gesnipperde ui en de Provençaalse kruiden gedurende 5 min. goudbruin op een hoog vuur in een braadpan (cocotte). Voeg de geperste knoflook en de fijngesneden prei toe, evenals de geschilde en in blokjes gesneden aardappelen. Roer alles om gedurende 2 min. en voeg dan het laurierblad, de bouillon en het water toe. Breng aan de kook, dek af en laat 20 min. sudderen op een laag vuur.
- Kruid naar wens, voeg de gehakte peterselie toe en dien op. Voeg aan elk bord een beetje verse kaas toe of roer de kaas meteen door de grote pot soep. Serveer met brood.
Tip
Voorzie wat extra bouillon om de soep naar wens aan te lengen, vooral als je hem opnieuw opwarmt. Tijdens het afkoelen absorberen de aardappelen en het vlees namelijk een deel van de vloeistof.
Nutritionele informatie
Voedingsstoffen| Energie (kcal): 373; Eiwitten (g): 16,7; Vetten (g): 25,6; Koolhydraten (g) : 17,5; Vezels (g): 4,9, Nutri-score; B
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1987090400608400000
F1986053100317200000
F1986053100315100000
F1989011800378500000
Laad nog 4 producten