Lychees met roséchampagne, munt en zwarte peper
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
Nog niet beoordeeldVegan
Brunch,Romantisch diner
Dranken


Ingrediënten voor 4 Porties
4 Porties
- 500 g verse lychees
- 50 cl goed gekoelde roséchampagne brut
- 10 cl rietsuikersiroop
- 2 kl zwarte peperkorrels
- 1 handvol muntblaadjes
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2021053100548190000
S1996100900256180000
S2016072803660950000
F2021022500077550000
Reeds in je keuken
S2009121808001310000
Begin met koken
Bereidingstijd: 10 min. (+ 4 u rusttijd)
- Pel en ontpit de lychees. Snij het vruchtvlees in stukjes, doe ze in een schaal en voeg 2/5 champagne toe, de rietsuikersiroop, de peper en de gehakte munt. Dek af en laat enkele uren in de koelkast rusten. Sluit de champagnefles zo goed mogelijk terug af en zet ze ook koud.
- Verdeel de bereiding, net voor het serveren, over coupes en vul aan met champagne. Dien meteen op.
Kooktip
Dit recept kan zeker ook met een degelijke cava of prosecco rosé bereid worden.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 495; energie (kCal): 118; vetten (g): 0,3; verzadigde vetten (g): 0,1; koolhydraten (g): 19; suikers (g): 17,6; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 1,3; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 296,18
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Brunch,Romantisch diner
Overig
Herfst,Winter
Dranken
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2021053100548190000
S1996100900256180000
S2016072803660950000
F2021022500077550000
Reeds in je keuken
S2009121808001310000