Linzensoep met curry
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
1 op 5Vegetarisch
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 350 g koraallinzen
- 70 g zonnebloempitten
- 1 koffielepel currypasta Korma (voor de afwerking)
- 1 koffielepel vegetarische bouillonpasta Delhaize taste of Inspirations
- 6 dl water
- 1 koffielepel kurkumapoeder
- 2 koffielepels mengeling van 4 oliën bio
- 1 citroen
- 100 g yoghurt van schapenmelk
- 2 takjes verse munt
- zeezout
- Zwarte peper
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2015062900376450000
S2003071600019670000
F2021022500077550000
F2009060900116400000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min. + 1 nacht weektijd
- Was de linzen ’s ochtends en laat ze weken in koud water. Laat ook 40 g zonnebloempitten apart weken in koud water. Laat zowel de linzen als de zonnebloempitten ten minste 6 uur in water liggen, zodat ze voldoende vocht opnemen en minder lang moeten koken.
- Spoel de linzen vooraleer ze gedurende 10 min te stomen.
- Breng het water aan de kook. Doe er debouillonpasta Delhaize taste of Inspirations, de currypasta en de kurkuma in.
- Mix de gekookte linzen met de bouillon en de uitgelekte zonnebloempitten.
- Rooster de resterende zonnebloempitten lichtjes.
- Roer de overige currypasta door de mengeling van vier oliën.
- Voeg er net voor het opdienen het citroensap bij. Doe de soep in diepe borden. Versier met wat curry, zonnebloempitten, yoghurt van schapenmelk en muntblaadjes.
Kooktip
Was de linzen meermaals en laat ze een nacht in koud water weken. Doe hetzelfde met de zonnebloempitten.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 442; energie (kCal): 105; vetten (g): 3,1; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 11,6; suikers (g): 0,8; vezels (g): 2,6; eiwitten (g): 6,4; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 460,01
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Overig
Herfst,Winter
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2015062900376450000
S2003071600019670000
F2021022500077550000
F2009060900116400000
Laad nog 4 producten