OverslaanDelhaize logo

Klik, shop en haal gratis op!Ja, je hoort het goed: vanaf nu áltijd GRATIS collect!

Recept zoekresultatenLimoen-yoghurttaart
Recept zoekresultatenLimoen-yoghurttaart
Delhaize logo
  • Limoen-yoghurttaart
    C

Limoen-yoghurttaart

Limoen-yoghurttaartC
Gemiddeld
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 75 g boter
  • 7 blaadjes gelatine
  • 60 g gepelde pistachenoten
  • 1500 g natuuryoghurt op Turkse wijze
  • 15 cl vloeibare honing
  • 100 g griessuiker
  • 200 g koekjes naar keuze (petit beurre, zandkoekjes, enz)
  • 2 limoenen
  • 75 g boter
  • 7 blaadjes gelatine
  • 60 g gepelde pistachenoten
  • 1500 g natuuryoghurt op Turkse wijze
  • 15 cl vloeibare honing
  • 100 g griessuiker
  • 200 g koekjes naar keuze (petit beurre, zandkoekjes, enz)
  • 2 limoenen

Begin met koken

: 20 min + 1 nacht koeling
1
Laat de gelatine weken in een kom gevuld met koud water.
2
Laat de boter smelten en roer er de verkruimelde koekjes onder.
3
Bedek de rand van een springvorm (met een doorsnede van 20 cm) met bakpapier. Strijk het koekjesmengsel uit op de bodem van de vorm, druk het goed aan met de bolle kant van een lepel.
4
Was de limoenen goed, rasp de schil fijn en pers de vruchten uit. Doe alles in een stoofpot, voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe en verwarm op heel zacht vuur. Neem, wanneer de gelatine gesmolten is, meteen van het vuur.
5
Voeg 7 eetlepels honing en de suiker toe en meng. Voeg dan geleidelijk aan en al roerend met de garde, de yoghurt toe.
6
Schep de bereiding in de springvorm en laat 1 nacht in de koelkast opstijven.
7
Ontvorm de taart voor het serveren voorzichtig op een schaal. Bestrooi met de gehakte pistachenoten en giet er de resterende honing over. Serveer koel.
1
Laat de gelatine weken in een kom gevuld met koud water.
2
Laat de boter smelten en roer er de verkruimelde koekjes onder.
3
Bedek de rand van een springvorm (met een doorsnede van 20 cm) met bakpapier. Strijk het koekjesmengsel uit op de bodem van de vorm, druk het goed aan met de bolle kant van een lepel.
4
Was de limoenen goed, rasp de schil fijn en pers de vruchten uit. Doe alles in een stoofpot, voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe en verwarm op heel zacht vuur. Neem, wanneer de gelatine gesmolten is, meteen van het vuur.
5
Voeg 7 eetlepels honing en de suiker toe en meng. Voeg dan geleidelijk aan en al roerend met de garde, de yoghurt toe.
6
Schep de bereiding in de springvorm en laat 1 nacht in de koelkast opstijven.
7
Ontvorm de taart voor het serveren voorzichtig op een schaal. Bestrooi met de gehakte pistachenoten en giet er de resterende honing over. Serveer koel.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 827; energie (kCal): 198; vetten (g): 11,3; verzadigde vetten (g): 6,9; koolhydraten (g): 19,9; suikers (g): 14,4; vezels (g): 1; eiwitten (g): 4; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 555,98
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 827; energie (kCal): 198; vetten (g): 11,3; verzadigde vetten (g): 6,9; koolhydraten (g): 19,9; suikers (g): 14,4; vezels (g): 1; eiwitten (g): 4; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 555,98
Vegetarisch
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Gelatine | Helder | Blaadjes
Dr. oetker Gelatine | Helder | Blaadjes
20 gr
3
49
Gepelde Pistachenoten
Delhaize Gepelde Pistachenoten
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
8
65
Yoghurt | Natuur | Vol | Griekse wijze
Oikos Yoghurt | Natuur | Vol | Griekse wijze
4 × 480 gr
3
55
Honing | Berg
Delhaize Honing | Berg
250 gr
3
49
Suiker | Vervanger
Zusto Suiker | Vervanger
300 gr
4
39
Koekjes | Original | 16 Stuks
Oreo Koekjes | Original | 16 Stuks
2 × 176 gr
1
79
Limoenen
Delhaize Limoenen
500 gr
2
59

Reeds in je keuken

Boter | Zacht | Ardens
Carlsbourg Boter | Zacht | Ardens
250 gr
3
95
Totaal:
€40,39