Recept zoekresultatenLichte trifle met rabarber
Delhaize logo
  • Lichte trifle met rabarber
    D

Lichte trifle met rabarber

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Dessert
Lichte trifle met rabarberD

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 12 lange vingers (boudoirs)
  • 100 g griessuiker
  • 10 cl verse room
  • 400 g rabarber (nettogewicht, geschild)
  • 100 g vaste Griekse yoghurt
  • 1 gelatineblaadje

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Koekjes | Boudoirs | Lange Vingers

LU

Koekjes | Boudoirs | Lange Vingers

165 gr

€2,69

Suiker | Vervanger

Zusto

Suiker | Vervanger

300 gr

€4,29

Room 20%

Delhaize

Room 20%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,75

Authentieke Griekse yoghurt | 2% v.g. | Lactose vrij

Mevgal

Authentieke Griekse yoghurt | 2% v.g. | Lactose vrij

150 gr

€1,25

Gelatine | Helder | Blaadjes

Dr. oetker

Gelatine | Helder | Blaadjes

20 gr

€3,29

Totaal:
€12,27

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. (+ rusttijd en afkoelen)

  1. Meng in een steelpan de suiker met de in kleine blokjes gesneden rabarber, laat 1 uur rusten. Laat de gelatine in koud water weken.
  2. Laat de rabarberblokjes ongeveer 5 min. op middelhoog vuur stoven tot ze zacht zijn. Laat ze even uitlekken, maar vang de siroop op in een kom. Zet 120 g rabarbercompote opzij. Roer de uitgeknepen gelatine door de resterende, warme compote. Meng en giet in een heel koude schaal en zet 30 min. in de koelkast.
  3. Doe de yoghurt bij de koude compote, spatel er dan de opgeklopte room door.
  4. Verdeel de in stukjes gebroken boudoirkoekjes over 6 glazen en besprenkel met de opgevangen siroop. Lepel daarop de rabarbermousse, voeg de 120 g opzij gezette compote toe, dek af en laat enkele uren in de koelkast opstijven.
  5. Serveer koel.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 945; energie (kCal): 225; vetten (g): 7,2; verzadigde vetten (g): 4,4; koolhydraten (g): 37,1; suikers (g): 33,3; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 2,3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 277,2
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieD
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 945; energie (kCal): 225; vetten (g): 7,2; verzadigde vetten (g): 4,4; koolhydraten (g): 37,1; suikers (g): 33,3; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 2,3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 277,2
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Overig
Dessert
  • Lichte trifle met rabarber
    D

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Koekjes | Boudoirs | Lange Vingers

LU

Koekjes | Boudoirs | Lange Vingers

165 gr

€2,69

Suiker | Vervanger

Zusto

Suiker | Vervanger

300 gr

€4,29

Room 20%

Delhaize

Room 20%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,75

Authentieke Griekse yoghurt | 2% v.g. | Lactose vrij

Mevgal

Authentieke Griekse yoghurt | 2% v.g. | Lactose vrij

150 gr

€1,25

Gelatine | Helder | Blaadjes

Dr. oetker

Gelatine | Helder | Blaadjes

20 gr

€3,29

Totaal:
€12,27