Lepelhapjes à la landaise
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
3 op 5Eindejaar
Hapjes
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 8 Porties
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 schijfje ganzenlever van 40 g
- 8 sneetjes gerookte eendenborst
- 2 halve peren op siroop « Taste of Inspirations »
- 8 blaadjes raketsla
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2016070703658360000
F2012102500222900000
F2009082100289310000
Begin met koken
- Verwijder het vet van de sneetjes eendenborst. Snij de ganzenlever in een aantal driehoekjes gelijk aan het aantal porties en steek tussen de sneetjes. Schik in de lepels.
- Laat de peertjes uitlekken (bewaar 1 eetlepel siroop) en snij in kleine blokjes. Verdeel over de lepels.
- Meng de azijn met de eetlepel siroop.
- Werk elke lepel af met een slablaadje en een weinig saus. Dien dadelijk op.
Kooktip
- Bij gebrek aan lepels: steek elk rolletje eendenfilet/ganzenlever met een groot blokje fruit op een tandenstoker en besprenkel met wat saus.
- Variant: Vervang de peren door een rijpe mango. Pureer, in dit geval, 1 eetlepel vruchtvlees en meng met de azijn.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 826; energie (kCal): 198; vetten (g): 12,3; verzadigde vetten (g): 4; koolhydraten (g): 4,1; suikers (g): 2,8; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 17,5; zout (g): 1,7. Energie (kcal/portie): 218,79
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Eindejaar
Overig
Hapjes
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2016070703658360000
F2012102500222900000
F2009082100289310000