Recept zoekresultatenLenterolletjes met tofu
Delhaize logo
  • Lenterolletjes met tofu

Lenterolletjes met tofu

Lenterolletjes met tofu
Gemiddeld
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 8 vellen rijstpapier
  • 50 g rucola
  • 15 g koriander
  • 15 g munt
  • 2 geraspte wortelen
  • 1/2 rood pepertje zonder vliesjes of pitjes, fijngehakt
  • 1 cm vers geraspte gember
  • 2 el sojasaus
  • 1 kl sesamolie
  • 1/2 fijngehakte rode ui
  • 1 citroen (het sap)
  • 40 g rijstvermicelli
  • 150 g stevige tofu
  • 1 blaadje nori
  • 8 vellen rijstpapier
  • 50 g rucola
  • 15 g koriander
  • 15 g munt
  • 2 geraspte wortelen
  • 1/2 rood pepertje zonder vliesjes of pitjes, fijngehakt
  • 1 cm vers geraspte gember
  • 2 el sojasaus
  • 1 kl sesamolie
  • 1/2 fijngehakte rode ui
  • 1 citroen (het sap)
  • 40 g rijstvermicelli
  • 150 g stevige tofu
  • 1 blaadje nori

Begin met koken

: 15 min + 5 min kooktijd
1
Meng de sojasaus met de sesamolie, het citroensap, de gember, het rode pepertje en de rode ui in een pan en bak hierin de tofu. Al het vocht moet verdwenen zijn.
2
Kook de vermicelli volgens de instructies op de verpakking.
3
Maak nu de lenterolletjes: week het vel rijstpapier enkele seconden in lauw water en leg voorzichtig op een vochtige schone keukenhanddoek. Leg een beetje van de kruiden, rucola, tofublokjes, vermicelli en de geraspte wortel in het midden. Vouw beide zijkanten toe en rol het stevig op. Herhaal dit voor de 7 andere velletjes.
4
Leg vershoudfolie over de lenterolletjes zodat ze niet uitdrogen en bewaar ze op een koude plaats. Dien ze op met reepjes fijngesneden nori en geef er een Thaise dipsaus bij.
1
Meng de sojasaus met de sesamolie, het citroensap, de gember, het rode pepertje en de rode ui in een pan en bak hierin de tofu. Al het vocht moet verdwenen zijn.
2
Kook de vermicelli volgens de instructies op de verpakking.
3
Maak nu de lenterolletjes: week het vel rijstpapier enkele seconden in lauw water en leg voorzichtig op een vochtige schone keukenhanddoek. Leg een beetje van de kruiden, rucola, tofublokjes, vermicelli en de geraspte wortel in het midden. Vouw beide zijkanten toe en rol het stevig op. Herhaal dit voor de 7 andere velletjes.
4
Leg vershoudfolie over de lenterolletjes zodat ze niet uitdrogen en bewaar ze op een koude plaats. Dien ze op met reepjes fijngesneden nori en geef er een Thaise dipsaus bij.
Nutritionele informatie
Energie: 281 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Aziatisch
Vegan
Diner
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Rucola | Rode biet
Delhaize Rucola | Rode biet
75 gr
1
79
Munt | Verpakt
Delhaize Munt | Verpakt
20 gr
1
49
Wortelen | Bos | Verpakt
Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
1 st
2
19
Rode pepers | Verpakt
Delhaize Rode pepers | Verpakt
50 gr
1
35
Gember | Bio
Delhaize Gember | Bio
150 gr
Bio
    1
    89
    Saus | Soja
    Suzi Wan Saus | Soja
    14,3 cl
    4
    15
    Olie | Wok | Geroosterde sesam
    Delhaize Olie | Wok | Geroosterde sesam
    25 cl
    4
    45
    Rode uien | Netje
    Delhaize Rode uien | Netje
    400 gr
    1
    99
    Citroen | 1 st
    Delhaize Citroen | 1 st
    1 st
    0
    69
    Rijstvermicelli
    Delhaize Rijstvermicelli
    250 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    29
    Tofu | Gehakt | Vegan | Bio
    Delhaize Tofu | Gehakt | Vegan | Bio
    180 gr
    Bio
      2
      59
      Saitaku | Nori | Snack
      Saitaku Saitaku | Nori | Snack
      10 gr
      3
      29

      Reeds in je keuken

      Koriander | Verpakt
      Delhaize Koriander | Verpakt
      20 gr
      1
      55
      Totaal:
      €27,16