Recept zoekresultatenLenterolletjes met mango en groenten
Delhaize logo
  • Lenterolletjes met mango en groenten
    A
Lenterolletjes met mango en groentenA

Lenterolletjes met mango en groenten

Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 rode paprika
  • 1 grote wortel
  • 1/2 mango
  • 2 lente-uitjes
  • 60 g rijstnoedels (2 mm)
  • 8 feuilles rijstbladen
  • 8 kl pindakaas
  • 1/2 komkommer
  • 1 rode paprika
  • 1 grote wortel
  • 1/2 mango
  • 2 lente-uitjes
  • 60 g rijstnoedels (2 mm)
  • 8 feuilles rijstbladen
  • 8 kl pindakaas
  • 1/2 komkommer

Begin met koken

: 20 min.
1
Doe de noedels in een grote kom, bedek ze met kokend water en laat ze 4 min. rusten. Giet ze af en laat ze onder koud water schrikken.
2
Snijd de paprika, de wortel, de mango en de ontpitte komkommer in fijne staafjes. Snijd de lente-uitjes in fijne plakjes.
3
Laat 1 rijstblaadje gedurende 30 s. in een schaal met lauw water weken en leg het op een natte snijplank. Bestrijk een strookje in het midden van het rijstblaadje met 1 kl pindakaas, maar ga niet tot aan de randen. Beleg met wat groente- en mangostaafjes, voeg noedels toe en bestrooi met plakjes lente-ui. Plooi de zijkanten naar binnen en rol op.
4
Maak 8 lenterolletjes op dezelfde manier en smul meteen. Je kunt ze ook individueel in vershoudfolie of bakpapier wikkelen en ze in de koelkast bewaren: top voor de lunchboxes!
1
Doe de noedels in een grote kom, bedek ze met kokend water en laat ze 4 min. rusten. Giet ze af en laat ze onder koud water schrikken.
2
Snijd de paprika, de wortel, de mango en de ontpitte komkommer in fijne staafjes. Snijd de lente-uitjes in fijne plakjes.
3
Laat 1 rijstblaadje gedurende 30 s. in een schaal met lauw water weken en leg het op een natte snijplank. Bestrijk een strookje in het midden van het rijstblaadje met 1 kl pindakaas, maar ga niet tot aan de randen. Beleg met wat groente- en mangostaafjes, voeg noedels toe en bestrooi met plakjes lente-ui. Plooi de zijkanten naar binnen en rol op.
4
Maak 8 lenterolletjes op dezelfde manier en smul meteen. Je kunt ze ook individueel in vershoudfolie of bakpapier wikkelen en ze in de koelkast bewaren: top voor de lunchboxes!
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 352; energie (kCal): 84; vetten (g): 2,6; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 12,8; suikers (g): 3,5; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 2,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 183,46
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 352; energie (kCal): 84; vetten (g): 2,6; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 12,8; suikers (g): 3,5; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 2,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 183,46
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegan
Snack
Lente
Snack

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Paprika | Rood | 1Stuk

Delhaize

Paprika | Rood | 1Stuk

1 st

€1,09

Wortelen Bos | Verpakt

Delhaize

Wortelen Bos | Verpakt

1 st

€2,09

Mango

Delhaize

Mango

1 st

€2,49

Jonge uien | Bussel | Cat1

Delhaize

Jonge uien | Bussel | Cat1

1 st

€1,19

Soep | Noedels | Sesam

Nissin

Soep | Noedels | Sesam

100 gr

€1,25

Rijstpapier

H&S

Rijstpapier

200 gr

€2,55

Pindakaas | Golden Roasted

Whole Earth

Pindakaas | Golden Roasted

320 gr

€4,39

Komkommer

Delhaize

Komkommer

1 st

€0,99

Totaal:
€16,04