1
Verwarm de oven voor op 160°C. Splits de eiwitten van de eidooiers. Klop de eiwitten en het zout 5 min. op middelmatige snelheid en dan 10 min. op hoge snelheid. Blijf op lage snelheid kloppen en voeg beetje bij beetje eerst de eidooiers toe, daarna de suiker. Spatel er voorzichtig de gezeefde bloem onder.
2
Bekleed de bodem en de randen van een ronde springvorm van 18 cm diameter met een brede strook bakpapier. De cake wordt meer dan 10 cm hoog, dus moet het bakpapier voldoende uitsteken! Giet het deeg in de bakvorm en schuif 45 min. in de oven. Laat 10 min. rusten, ontvorm op een taartrooster en laat volledig afkoelen (± 3 u.).
3
Klop de room stijf met de bloemsuiker. Snijd de cake in 3 lagen. Besmeer de eerste 2 met een dikke laag lemon curd en dan met slagroom. Leg de 2 lagen op elkaar, leg er de 3de laag taart bovenop en bedek ze met slagroom.
4
Werk af met de rode vruchten (snijd de aardbeien in 2) en serveer.
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Splits de eiwitten van de eidooiers. Klop de eiwitten en het zout 5 min. op middelmatige snelheid en dan 10 min. op hoge snelheid. Blijf op lage snelheid kloppen en voeg beetje bij beetje eerst de eidooiers toe, daarna de suiker. Spatel er voorzichtig de gezeefde bloem onder.
2
Bekleed de bodem en de randen van een ronde springvorm van 18 cm diameter met een brede strook bakpapier. De cake wordt meer dan 10 cm hoog, dus moet het bakpapier voldoende uitsteken! Giet het deeg in de bakvorm en schuif 45 min. in de oven. Laat 10 min. rusten, ontvorm op een taartrooster en laat volledig afkoelen (± 3 u.).
3
Klop de room stijf met de bloemsuiker. Snijd de cake in 3 lagen. Besmeer de eerste 2 met een dikke laag lemon curd en dan met slagroom. Leg de 2 lagen op elkaar, leg er de 3de laag taart bovenop en bedek ze met slagroom.
4
Werk af met de rode vruchten (snijd de aardbeien in 2) en serveer.