Lasagne met broccoli en ham
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
5 op 5Kids
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 75 cl bechamelsaus
- 400 g broccoli
- 80 g geraspte parmezaan
- 6 sneden ontvette, gekookte ham
- 10 vellen verse lasagnebladden
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2014051900148000000
F2018070600020220000
F2021011800075000000
Laad nog 1 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 45 min.
- Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
- Splits de broccoli op in kleine roosjes en snij de stam en stengels in kleine blokjes. Gaar ze 3 min. in kokend , licht gezouten water en laat ze goed uitlekken. Bewaar 25 cl bechamelsaus en meng de rest met de broccoli.
- Bestrijk de bodem van een ovenschaal met een beetje van de bewaarde bechamelsaus. Leg er 2 lasagnevellen op, bedek met 1,5 snede ham, schep er ¼ van de broccolisaus op en leg er terug 2 lasagnevellen op. Bouw de lasagne zo verder op tot de ingrediënten op zijn, eindig met 2 lasagnevellen.
- Bedek alles met de bewaarde bechamelsaus, bestrooi met parmezaan en laat 30 min. in de oven bakken.
- Serveer warm met brood.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 584; energie (kCal): 140; vetten (g): 9; verzadigde vetten (g): 5,4; koolhydraten (g): 5,4; suikers (g): 2,6; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 8,8; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 479,5
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Kids
Diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2014051900148000000
F2018070600020220000
F2021011800075000000
Laad nog 1 producten