Lamsgehaktbalbrochettes met knoflook en krielaardappel
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
Nog niet beoordeeldGluten vrij
Barbecue
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 300 g lamsgehakt
- 1 courgette
- 200 g krielaardappelen
- 15 g verse munt
- 8 petites gousses knoflookteentjes
- 1 koffielepel gehakte koriander
- 1/2 koffielepel komijnpoeder
- peper en zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2000051100509600000
F2020032400055530000
F2009111900378420000
F2021022500077550000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min + 10 min baktijd
- Spoel de krielaardappelen en kook ze beetgaar in kokend gezouten water. Laat afkoelen en snijd de aardappelen in schijfjes van 1 cm dik.
- Spoel de courgette en snijd in schijfjes van 1 cm dik en pel de knoflook.
- Meng het lamsgehakt met het komijn- en korianderpoeder en de gehakte muntblaadjes en kruid met peper en zout. Meng goed en kneed er balletjes van.
- Rijg een gehaktballetje, een aardappelschijfje, 1 teentje knoflook en een stukje courgette en herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Werk af met enkele takjes verse muntblaadjes.
- Leg de brochettes op de warme BBQ totdat de balletjes mooi gekleurd en gegaard zijn.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 430; energie (kCal): 103; vetten (g): 5,1; verzadigde vetten (g): 2,3; koolhydraten (g): 6,3; suikers (g): 2,1; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 7,6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 222,17
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Barbecue
Diner
Zomer
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2000051100509600000
F2020032400055530000
F2009111900378420000
F2021022500077550000
Laad nog 4 producten