Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenKroketten van aardbeien met chocolade
Delhaize logo
 • Kroketten van aardbeien met chocolade
  C

Kroketten van aardbeien met chocolade

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Kids,Picknick
Snack
Kroketten van aardbeien met chocoladeC

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
 • 12 middelgrote aardbeien
 • 150 g melkchocolade
 • 100 g super muesli crunchy 4 noten

Begin met koken

Bereidingstijd: 1 uur 20 minuten

 1. Snij samen met het kroontje van de aardbeien ook een klein stukje van het vruchtvlees af, zodat ze rechtop blijven staan. Giet de muesli in een schaal en verkruimel met de bolle kant van een lepel.
 2. Hak de chocolade en laat au bainmarie smelten. Hou de gesmolten chocolade warm (vuur op laagste stand). Prik de aardbeien op een vork en dip helemaal in de chocolade. Gebruik een keukenpenseel o m de overtollige chocolade te verwijderen.
 3. Rol de aardbeien vervolgens door de muesli totdat ze volledig bedekt zijn. Laat 1 u in de koelkast opstijven (de chocolade moet krokant zijn). Een lekkernij waar je best de dag zelf van geniet.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1205; energie (kCal): 288; vetten (g): 12,2; verzadigde vetten (g): 6,6; koolhydraten (g): 36; suikers (g): 22,3; vezels (g): 3,9; eiwitten (g): 5,5; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 103,19
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids,Picknick
Overig
Lente,Zomer
Snack
 • Kroketten van aardbeien met chocolade
  C