Koolvis met krokant korstje van cashewnoten
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldLactose vrij
Moederdag,Vis - minder dan 3€
Hoofdgerecht


Ingrediënten voor 4 Porties
4 Porties
- 4 diepgevroren Alaska Pollack filet
- 50 g cashewnoten
- 1 limoen
- 420 g wokgroenten met sluimererwten
- 250 g basmatirijst
- 4 branches takje bladpeterselie
- 2 el arachideolie
- 30 g paneermeel
- peper
- zout
- 2 el mayonaise
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2012050800270930000
S2021011800495730000
F2020032300055460000
F2018021400012640000
S2002021400101440000
F2009112400384940000
S1971110500005800000
S1999041500043060000
Reeds in je keuken
S2021021000507870000
S2003071600019680000
S2022013100138770000
Begin met koken
Bereidingstijd: 25 min
- Laat de koolvisfilets vooraf ontdooien en dep ze droog met keukenpapier.
- Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
- Doe de cashewnoten in de beker van de hakmolen en voeg het paneermeel toe, de peterselie en 1 koffielepel geraspte schil van de limoen. Laat even hakken, maar zonder de noten volledig tot poeder te vermalen.
- Leg de visporties omgekeerd in een ovenschaal. Strijk ze in met mayonaise, draai ze om, strijk ook de bovenkant in en kruid met peper en zout. Bedek met het notenrmengsel en druk lichtjes aan zodat het paneerlaagje goed kleeft.
- Zet 15 min. in de oven.
- Kook intussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Roerbak de groenten enkele minuten in de olie in een sauteuse of wok, voeg peper en zout toe.
- Serveer alles warm met partjes limoen.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 540; energie (kCal): 129; vetten (g): 4,4; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 15,1; suikers (g): 1,1; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 7; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 553,67
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Lactose vrij
Moederdag,Vis - minder dan 3€
Diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2012050800270930000
S2021011800495730000
F2020032300055460000
F2018021400012640000
S2002021400101440000
F2009112400384940000
S1971110500005800000
S1999041500043060000
Reeds in je keuken
S2021021000507870000
S2003071600019680000
S2022013100138770000