Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenKonijnterrine en uienkonfijt met cuberdons
Delhaize logo
  • Konijnterrine en uienkonfijt met cuberdons
    B
Konijnterrine en uienkonfijt met cuberdonsB

Konijnterrine en uienkonfijt met cuberdons

Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

8 porties
  • 2 konijnenruggen
  • 230 g konijnenlevertjes (1 schaaltje)
  • 100 g ontbijtspek in sneetjes
  • 2 eieren
  • 25 g noten- en rozijnenmix
  • 50 el gepelde pistachenoten
  • 1 dl porto
  • 10 g boter
  • 1 zakje stoofvleeskruiden (25 g)
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • peper
  • 4 grote rode uien (800 g, voor de uienkonfijt met cuberdons)
  • 1 citroen (voor de uienkonfijt met cuberdons)
  • 2,5 dl rode wijn (voor de uienkonfijt met cuberdons)
  • 200 g cuberdons (voor de uienkonfijt met cuberdons)
  • 2 konijnenruggen
  • 230 g konijnenlevertjes (1 schaaltje)
  • 100 g ontbijtspek in sneetjes
  • 2 eieren
  • 25 g noten- en rozijnenmix
  • 50 el gepelde pistachenoten
  • 1 dl porto
  • 10 g boter
  • 1 zakje stoofvleeskruiden (25 g)
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • peper
  • 4 grote rode uien (800 g, voor de uienkonfijt met cuberdons)
  • 1 citroen (voor de uienkonfijt met cuberdons)
  • 2,5 dl rode wijn (voor de uienkonfijt met cuberdons)

Begin met koken

: 30 min. + 1 u. kooktijd
1
Maak de terrine: verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het vlees los en snijd het in stukken. Kuis de niertjes, maar gooi het vet niet weg en houd de niertjes apart. Hak het vet, het konijnenvlees, de levertjes en de eieren in de hakmolen fijn. Giet in een slakom en voeg de niertjes in stukjes, de kruidenmix, de noten-en rozijnenmix, de pistachenoten, de porto, peper en zout toe. Beboter lichtjes een patévorm of een kleine stoofpan (inhoud: 1 l). Leg de tijm op de bodem en bekleed de vorm met speksneetjes, die je over de rand laat uitsteken. Vul de vorm met de bereiding, druk goed aan, plooi er de speksneetjes bovenop en sluit het deksel. Zet de patévorm in een ovenschaal die je tot halve hoogte met warm water vult. Bak de terrine 1 u au bain-marie in de oven. Laat volledig afkoelen.
2
Maak de konfijt: pel de uien en snipper ze fijn. Doe de uien, het citroensap en de wijn in een stoofpan met dikke bodem. Zet het deksel op de pan en laat 30 min. op een heel zacht vuurtje pruttelen. Voeg de gehalveerde cuberdons toe en laat nog 5 min. zonder deksel pruttelen (voeg indien nodig een beetje water toe). Giet meteen in potten (dompel de potten en hun deksel op voorhand in kokend water en laat ze drogen), sluit de potten, draai ze om en laat volledig afkoelen.
3
Snijd de terrine in sneetjes en bestrooi ze met rozemarijn. Serveer als voorgerecht, met de uienkonfijt.
1
Maak de terrine: verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het vlees los en snijd het in stukken. Kuis de niertjes, maar gooi het vet niet weg en houd de niertjes apart. Hak het vet, het konijnenvlees, de levertjes en de eieren in de hakmolen fijn. Giet in een slakom en voeg de niertjes in stukjes, de kruidenmix, de noten-en rozijnenmix, de pistachenoten, de porto, peper en zout toe. Beboter lichtjes een patévorm of een kleine stoofpan (inhoud: 1 l). Leg de tijm op de bodem en bekleed de vorm met speksneetjes, die je over de rand laat uitsteken. Vul de vorm met de bereiding, druk goed aan, plooi er de speksneetjes bovenop en sluit het deksel. Zet de patévorm in een ovenschaal die je tot halve hoogte met warm water vult. Bak de terrine 1 u au bain-marie in de oven. Laat volledig afkoelen.
2
Maak de konfijt: pel de uien en snipper ze fijn. Doe de uien, het citroensap en de wijn in een stoofpan met dikke bodem. Zet het deksel op de pan en laat 30 min. op een heel zacht vuurtje pruttelen. Voeg de gehalveerde cuberdons toe en laat nog 5 min. zonder deksel pruttelen (voeg indien nodig een beetje water toe). Giet meteen in potten (dompel de potten en hun deksel op voorhand in kokend water en laat ze drogen), sluit de potten, draai ze om en laat volledig afkoelen.
3
Snijd de terrine in sneetjes en bestrooi ze met rozemarijn. Serveer als voorgerecht, met de uienkonfijt.
Nutritionele informatie
B
Energie: 301 kcal
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Eindejaar
Voorgerecht

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Filet | Konijn | Park

Delhaize

Filet | Konijn | Park

+/- 300 gr

+/-€7,05

Ontbijtspek Gerookt | 10 sneden

Herta

Ontbijtspek Gerookt | 10 sneden

100 gr

€2,29

Mais | Notenmix

Delhaize

Mais | Notenmix

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Pistachenoten

Delhaize

Pistachenoten

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,69

Ruby | Porto

Sandeman

Ruby | Porto

75 cl

€9,79

Mais | Notenmix

Delhaize

Mais | Notenmix

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Rode uien | Netje

Delhaize

Rode uien | Netje

400 gr

€1,99

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Nouveaux Occitans 2020 Rood

France - Frankrijk

Nouveaux Occitans 2020 Rood

75 cl

€5,99

Cuberdons

Delhaize

Cuberdons

200 gr

€4,29

Reeds in je keuken

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
+/-€42,64