Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

GRATIS COLLECT deze week 🛒🚗Geniet van gratis collect met de code COLFREE!> Profiteer ervan! <

Recept zoekresultatenKonijnterrine en uienkonfijt met cuberdons
Delhaize logo
  • Konijnterrine en uienkonfijt met cuberdons
    B

Konijnterrine en uienkonfijt met cuberdons

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Eindejaar
Voorgerecht
Konijnterrine en uienkonfijt met cuberdonsB

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 2 konijnenruggen
  • 230 g konijnenlevertjes (1 schaaltje)
  • 100 g ontbijtspek in sneetjes
  • 2 eieren
  • 25 g noten- en rozijnenmix
  • 50 el gepelde pistachenoten
  • 1 dl porto
  • 10 g boter
  • 1 zakje stoofvleeskruiden (25 g)
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • peper
  • 4 grote rode uien (800 g, voor de uienkonfijt met cuberdons)
  • 1 citroen (voor de uienkonfijt met cuberdons)
  • 2,5 dl rode wijn (voor de uienkonfijt met cuberdons)
  • 200 g cuberdons (voor de uienkonfijt met cuberdons)

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Filet | Konijn | Park

Delhaize

Filet | Konijn | Park

+/- 300 gr

+/-€7,05

Ontbijtspek Gerookt | 10 sneden

Herta

Ontbijtspek Gerookt | 10 sneden

100 gr

€2,29

Mix | pinda-Cashewnoten

Delhaize

Mix | pinda-Cashewnoten

165 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€3,19

Pistachenoten

Delhaize

Pistachenoten

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,69

Ruby | Porto

Sandeman

Ruby | Porto

75 cl

€9,79

Mais | Notenmix

Delhaize

Mais | Notenmix

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,59

Kruiden | Tijm

Euroma

Kruiden | Tijm

14 gr

€2,75

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Rode uien | Netje

Delhaize

Rode uien | Netje

400 gr

€1,99

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Baie Cap Pinotage Rood

Afrique du Sud - Zuid-Afrika

Baie Cap Pinotage Rood

75 cl

€4,99

Cuberdons

Delhaize

Cuberdons

200 gr

€4,29

Reeds in je keuken

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Kruiden | Peper | Wit | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Peper | Wit | Gemalen

45 gr

€1,29

Totaal:
+/-€44,10

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min. + 1 u. kooktijd

  1. Maak de terrine: verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het vlees los en snijd het in stukken. Kuis de niertjes, maar gooi het vet niet weg en houd de niertjes apart. Hak het vet, het konijnenvlees, de levertjes en de eieren in de hakmolen fijn. Giet in een slakom en voeg de niertjes in stukjes, de kruidenmix, de noten-en rozijnenmix, de pistachenoten, de porto, peper en zout toe. Beboter lichtjes een patévorm of een kleine stoofpan (inhoud: 1 l). Leg de tijm op de bodem en bekleed de vorm met speksneetjes, die je over de rand laat uitsteken. Vul de vorm met de bereiding, druk goed aan, plooi er de speksneetjes bovenop en sluit het deksel. Zet de patévorm in een ovenschaal die je tot halve hoogte met warm water vult. Bak de terrine 1 u au bain-marie in de oven. Laat volledig afkoelen.
  2. Maak de konfijt: pel de uien en snipper ze fijn. Doe de uien, het citroensap en de wijn in een stoofpan met dikke bodem. Zet het deksel op de pan en laat 30 min. op een heel zacht vuurtje pruttelen. Voeg de gehalveerde cuberdons toe en laat nog 5 min. zonder deksel pruttelen (voeg indien nodig een beetje water toe). Giet meteen in potten (dompel de potten en hun deksel op voorhand in kokend water en laat ze drogen), sluit de potten, draai ze om en laat volledig afkoelen.
  3. Snijd de terrine in sneetjes en bestrooi ze met rozemarijn. Serveer als voorgerecht, met de uienkonfijt.

Tip: Tenzij je de bokalen steriliseert, bewaar je de uienkonfijt best in de koelkast (of zelfs in de diepvriezer). Past ook prima bij kazen, vleesbrood, wild ...

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieB
Energie: 301 kcal
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Eindejaar
Voorgerecht
  • Konijnterrine en uienkonfijt met cuberdons
    B

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Filet | Konijn | Park

Delhaize

Filet | Konijn | Park

+/- 300 gr

+/-€7,05

Ontbijtspek Gerookt | 10 sneden

Herta

Ontbijtspek Gerookt | 10 sneden

100 gr

€2,29

Mix | pinda-Cashewnoten

Delhaize

Mix | pinda-Cashewnoten

165 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€3,19

Pistachenoten

Delhaize

Pistachenoten

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,69

Ruby | Porto

Sandeman

Ruby | Porto

75 cl

€9,79

Mais | Notenmix

Delhaize

Mais | Notenmix

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,59

Kruiden | Tijm

Euroma

Kruiden | Tijm

14 gr

€2,75

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Rode uien | Netje

Delhaize

Rode uien | Netje

400 gr

€1,99

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Baie Cap Pinotage Rood

Afrique du Sud - Zuid-Afrika

Baie Cap Pinotage Rood

75 cl

€4,99

Cuberdons

Delhaize

Cuberdons

200 gr

€4,29

Reeds in je keuken

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Kruiden | Peper | Wit | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Peper | Wit | Gemalen

45 gr

€1,29

Totaal:
+/-€44,10